10 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să cumperi o Dacia Logan second hand de pe Autovit

Daria Petrescu 25.01.2020, 16:35
10 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să cumperi o Dacia Logan second hand de pe Autovit

Dacia Logan este un autoturism intens tranzactionat pe Autovit.ro, o referință pentru industria auto din România. Astfel că, verificarea unei mașini second-hand este cel mai important pas pe care trebuie să-l faci înainte de achiziție.

La ce ar trebui să te aștepți când cumperi o Dacia la mâna a doua

„Oricine cumpără un model folosit, trebuie să ia în calcul mai multe vulnerabilități. Suspensia și direcția sunt primele pe listă, ruginirea șasiului e cel puțin probabilă și sistemul de evacuare a gazelor de eșapament are probleme. Sunt clienți care s-au plâns și de parbrizul care se zgârie ușor”, scrie publicația Die Welt.

Trebuie să știi neapărat câteva lucruri, înainte e a cumpăra o Dacia Logan second hand

-Verifică aspectul estetic al mașinii. Dacă mașina este într-o stare bună, toate elementele caroseriei trebuie să se îmbine perfect. Eventualele deformări pe suprafața tablei indică locurile unde mașina a fost lovită. Găurile provocate de coroziune ar putea fi mascate sau astupate cu chit.

-trebuie să te uiți sub mașină. Chiar în locul în care a fost parcată. Astfel vei putea observa scurgeri ale diverselor fluide. Împingeți cu forță cele patru colțuri ale mașinii, deasupra roților.

Verificarea unei mașini second-hand este cel mai important pas
Verificarea unei mașini second-hand este cel mai important pas

-Pentru verificarea numărului de kilometri există mai multe metode. Prima și cea mai simplă este inspectarea volanului, a schimbătorului de viteze și a scaunului șoferului. Dacă pe bord scrie 80.000 de kilometri, iar volanul este “mâncat” sau foarte tocit, există mari șanse ca vânzătorul să ascundă ceva. Din păcate, metoda nu este 100% sigură

-verifică  numărul de kilometri într-o reprezentanță sau apelarea la un serviciu specializat în verificarea mașinilor duă seria de caroserie.

– Cereți întotdeauna să vedeți cartea de identitate a mașinii și certificatul de înmatriculare. Dacă numele din acte e diferit de cel al vânzătorului, întrebați-l motivul, pentru că ar putea fi vorba despre un autovehicul furat, potrivit auto-bild.ro

Cel mai important test pentru orice mașină la mâna a doua

-proprietarul trebuie să-ți respecte dreptul de a duce mașina într-un service autorizat (altul decât cel din incinta complexului unde se vând mașini SH – toți samsarii cunosc mecanicii de acolo și le împing bani la greu ca să-i treacă testele).

-într-un service autorizat,  trebuie să se verifice frânele, starea curelei de distribuție, kilometrii reali la bord, starea de funcționare a funcțiilor electronice etc.

-e foarte important să faci și un test drive, lucru cel mai puțin îngăduit de mulți samsari, din motive evidente.

– Vezi cum se comportă mașina la viteze mai mari de 100 km/h, dacă se simt vibrații nefirești în volan, dacă mașina trage dreapta sau stânga pe un drum drept, dacă trecerea dintr-o treaptă de viteză în alta se face lin etc.

 

Urmăriți Impact.ro și pe