10 locuri în care îți poți petrece Revelionul. Destinații alese de specialiștii în turism

Elena Avramescu 29.12.2021, 11:11
10 locuri în care îți poți petrece Revelionul. Destinații alese de specialiștii în turism

Cel mai vizitat site de turism european, European Best Destinations, au realizat un top al celor mai interesante orașe unde poți petrece sărbătoarea de Anul Nou. Cu toate acestea, toți turiștii care urmează să viziteze locurile enumerate mai jos trebuie să fie foarte atenți la deciziile de ultimă oră pe care țările le iau în contextul răspândirii Omicron.

10 locuri în care îți poți petrece Revelionul

Cu toate că răspândirea variantei „Omicron” devine un real motiv de îngrijorare în toată lumea, Revelionul reprezintă o mică normalitate de care oamnii au nevoie în aceste vremuri grele.

În acest sens, specialiștii ne recomandă zece destinații de vis, toate aflate în Europa. „Petreceți în cele mai frumoase piețe din Europa, dansați și cântați în ritmul evenimentelor și concertelor organizate de Anul Nou”, au spus cei de la European Best Destinations.

De reținut că în multe dintre aceste țări vizitatorii vor avea nevoie de certificatul verde pentru a intra și probabil de un test COVID, PCR sau antigen. Pe lângă asta, trebuie calculat bine și bugetul, deoarece o alegere în ultimul moment s-ar putea să coste destul de mult atunci când vine vorba de prețul biletelor de avion sau al cazării.

Madeira (Portugalia)

Experimentați un An Nou rafinat, natural, elegant, tropical pe cele mai frumoase și mai însorite insule ale Europei. Madeira este destinația preferată pentru un An Nou în Europa de 5 ani. La fel ca Marbella, Biarritz, Cannes, Madeira este una dintre vedetele galactice ale turismului de lux din Europa.

În ultimii ani a atras și călătorii care caută sport în aer liber, drumeții în natură, observarea păsărilor, în căutarea celor mai frumoase cascade, a celor mai bune locuri instagramabile și a plajelor cu nisip auriu lungi de kilometri, au spus cei de la European Best Destinations, potrivit Libertatea.

10 locuri in care iti poti petrece Revelionul
Madeira

Marbella (Spania)

Pentru un An Nou sclipitor, festiv și însorit, Marbella este cea mai bună alegere. Are una dintre cele mai mari variate restaurante cu stele Michelin, hoteluri de 5 stele, un Port ultra trendy și o plajă premiată drept cea mai frumoasă plajă din Spania.

Atât de multe motive bune pentru a sărbători Anul Nou în Marbella. Vedetele de film, dar și familiile aristocrate și regale au făcut din Marbella pied-à-terre-ul lor pentru vacanțe care îmbină relaxarea, soarele, sportul în aer liber, cumpărăturile, petrecerile și plaja.

Dubrovnik (Croația)

Acest oraș medieval este ales atât de fanii Games of Thrones, cât și de personalități importante din toată lumea, datorită peisajelor care-ți taie respirația. În plus, în oraș sunt organizate multe concerte și majoritatea restaurantelor din centrul vechi al orașului sunt deschise și oferă mese de Revelion cu dans.

Un bonus îl reprezintă și faptul că Piața de Crăciun din Dubrovnik este deschisă până pe 6 ianuarie, astfel că puteți să vă plimbați pe culoarele pieței de Crăciun, să beți o băutură pe terasă la soare sau să vă răsfățați cu unul dintre numeroasele tururi și activități din Dubrovnik.

Tbilisi (Georgia)

Sărbătorește Anul Nou la Tbilisi, una dintre cele mai trendy capitale din Europa și cu siguranță una dintre cele mai cosmopolite. Tbilisi vă va surprinde cu oferta sa turistică și culturală unică, clădirile sale cu arhitectură incredibilă care uneori pare să iasă dintr-o poveste de o mie și una de nopți.

Destinație preferată pentru gurmanzi, iubitori de vin, instagrameri, Tbilisi îi atrage și pe cei care vor să gândească în afara cutiei și să descopere unul dintre cele mai multiculturale orașe din Europa.

Moscova (Rusia)

Pentru mai multe persoane, vizitarea capitalei Rusiei a devenit o tradiție la trecerea dintre ani. Este un loc divers, care oferă de toate pentru toți, indiferent de gusturi. Astfel că Moscova este destinația de Anul Nou care este imposibil să nu se potrivească oricărei persoane.

Sao Miguel (Azore)

Pentru toți cei care își doresc o schimbare de peisaj, Revelionul în Azore este cea mai bună variantă. Trecerea dintre ani este fantastică aici, unde se zărește un foc de artificii din Ponta Delgada, capitala Azore pe insula principală Sao Miguel, unde se organizează mai multe festivități precum concerte publice, iar petrecerea poate continua în barurile și restaurantele din Ponta Delgada.

Edinburgh (Scoția)

Edinburgh este o destinație obligatorie pentru sezonul sărbătorilor. Piața sa de Crăciun este clasată printre cele mai bune piețe de Crăciun din Regatul Unit, iar Revelionul din Edinburgh este cu adevărat una dintre cele mai bune din Europa.

Anul Nou este sărbătorit între 31 decembrie și 3 ianuarie cu petreceri gigantice, concerte în aer liber care reunesc artiști locali și internaționali precum Basement Jacks. Un foc de artificii XXL are loc la miezul nopții, urmat de festivități până la primele ore pe străzile și parcurile din Edinburgh.

Lisabona (Portugalia)

Nu mai este un secret faptul că Lisabona este considerată una dintre cele mai frumoase capitale din Europa. Mulți spun că se aseamănă cu capitala Californiei în Europa datorită podului său emblematic (la fel ca în San Francisco). Turiștii pot petrece o seară de neuitat în barurile din Bairro Alto, în barurile din Cais do Sodré sau în cluburile de noapte ale capitalei portugheze, după care pot lua brunch-ul la hotelul de 4 sau 5 stele sau în apartamentul turistic din cartierul istoric.

10 locuri in care iti poti petrece Revelionul
Ibiza

Ibiza (Spania)

Pentru un An Nou plin de muzică și voie bună, Ibiza este, cu siguranță, cea mai bună alegere. Extrem de cunoscută pentru serile sale care reunesc cei mai buni DJ, cei mai buni dansatori, cele mai mari spectacole din Europa, Ibiza nu poate fi uitată pentru plajele sale superbe, sporturi în aer liber, activități nautice și restaurantele pe litoral.

Un loc ideal atât pentru cei care vor să danseze până la epuizare, însă și pentru cei care adoră să lenevească la soare. Cele mai bune locuri pentru distracțiile de Anul Nou sunt la Paccha, la Amnesia, sau în conceptual Ushuaia Beach Hotel, un hotel-Club de noapte care oferă petreceri non-stop, din balconul propriei camere.

Praga (Cehia)

Este poate unul dintre cele mai romantice orașe din Europa pentru a petrece Revelionul, indiferent dacă alegeți petreceri elegante sau sunteți fan al Pub Crawling. În plus, capitala Cehă este și una dintre cele mai ieftine capitale pentru un an nou din Europa, fiind cunoscută pentru berile sale destul de ieftine, cum ar fi Pilsner, una dintre cele mai cunoscute mărci de bere din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...