10.000 de pelerini, la slujba de la Peștera Sfântului Andrei. ÎPS Teodosie a avut și preoți invitați din alte țări

Beatrice Dumitru 30.11.2022, 20:30
10.000 de pelerini, la slujba de la Peștera Sfântului Andrei. ÎPS Teodosie a avut și preoți invitați din alte țări

Sfântul Apostol Andrei a început prin a predica Evanghelia în Asia Mică, iar de acolo a venit în ținuturile dintre Dunăre și Marea Neagră și i-a creștinat pe geto-daci, de aceea este considerat ocrotitorul românilor. Mii de pelerini s-au rugat astăzi la Peștera Sfântului Andrei, iar la slujba lui ÎPS Teodosie au oficiat și preoți din alte țări.

„De aici s-a răspândit Evanghelia”

Peste nouă sute de mii de români își serbează ziua onomastică de Sfântul Andrei, iar în bisericile din toată țară s-au ținut slujbe. Dar 10.000 de pelerinii au luat cu asalt Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din Constanța, deoarece se spune că aici ar fi trăit acesta.

Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, dar și de preoți inivitați din Grecia și Bulgaria. La Constanța au fost pelerini din toată țara, iar cine a vrut să intre în peșteră s-a așezat la rând, care, la un moment dat, a depășit un kilometru. Enoriașii s-au rugat pentru pace, liniște sufletească sau sănătate.

10.000 de pelerini la slujba de la Peștera Sfântului Andrei. ÎPS Teodosie a avut și preoți invitați din alte țări
Mănăstirea Peștera Sfântul Andrei, unul dintre cele mai sfinte locuri din Romănia. Sursa foto: Youtube

Este ziua părintelui nostru care ne-a născut prin Evanghelie ca să aparținem lui Hristos. El a adus biruință asupra morții și iată peștera de aici este prima biserică românească pregătită de Dumnezeu, nefăcută de mănă. De aici s-a răspândit Evanghelia în toate părțile Sciției Mici”, a spus ÎPS Teodosie.

Sfântul Andrei, pedepsit prin răstignire

Din anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea să fie însemnată cu crucea roșie în calendarul bisericesc, în timp ce Parlamentul Românie a declarat acum zece ziua de Sfântul Andrei zi liberă.

Pentru că a propăvăduit cuvântul lui Dumnezeu, Sfântul Andrei a fost pedepsit, el fiind omorât prin răstignire pe o cruce în formă de „X”, așa cum a cerut, deoarece a considerat că este nedemn să fie răstignit la fel ca Domnul Dumnezeul său pe o cruce la fel.

Sfântul Andrei a fost răstignit în orașul Patras, lângă Corint, pe crucea în forma de „X” căreia i s-a spus „Crucea Sfântului Andrei”.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...