Apar zvonuri că Dragnea ar vrea să o schimbe pe Dăncilă din funcție. Care e nemulțumirea liderului PSD

Ciprian Ioana 16.04.2019, 17:20
Apar zvonuri că Dragnea ar vrea să o schimbe pe Dăncilă din funcție. Care e nemulțumirea liderului PSD

Se pare că Liviu Dragnea nu a renunțat la ideea de a obține modificarea Codurilor Penale prin ordonanță de urgență. Liderul PSD ar intenționa să o schimbe din funcție pe Viorica Dăncilă dacă nu cedează acestor presiuni. Ar fi pentru a treia oară când PSD și-ar da jos propriul premier, după Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, e hotărât să o strângă cu ușa pe Viorica Dăncilă până obține ceea ce vrea. Șeful social-democraților vrea să o schimbe din funcție dacă Guvernul nu adoptă OUG pe Codurile Penale, potrivit unor surse citate de G4Media.ro.

Sursele din partid susțin că Liviu Dragnea ar vrea OUG până la data de 20 mai, când e programat un nou termen în procesul lui Dragnea. Lucrurile s-ar putea tranșa miercuri, 17 aprilie, când e programată ședința CEX a PSD.

De ce importantă ședința CEX, atât pentru Dragnea, cât și pentru Dăncilă

În ședința Comitetului Executiv al PSD, programată miercuri, s-ar putea lua decizia reorganizării Guvernului. Ar urma să fie remaniate Rovana Plumb și Natalia Intotero, candidate la europarlamentare. Ele trebuie să plece din Guvern pentru a se ocupa de campania electorală, așa că trebuie înlocuite.

Numai că liderul PSD și-ar dori și remanierea lui Tudorel Toader, ministrul Justiției. Cel care, de altfel, ar fi trebuit să vină cu controversatele ordonanțe de urgență.

Și aici intervin tensiunile dintre Dragnea și Dăncilă. Premierul nu ar vrea să renunțe la Tudorel Toader, al cărui loc poate fi luat de Eugen Nicolicea sau Șerban Nicolae. Viorica Dăncilă e de părere că schimbarea lui Tudorel Toader din funcție ar slăbi poziția partidului și a Guvernului.

Și este, totuși, an electoral, cu două runde de alegeri – europarlamentare și prezidențiale.

De ce ar fi fost îndepărtat omul lui Dragnea din Guvern

Un alt episod care ar indica tensiuni între Dragnea și Dăncilă este informația apărută în presă referitoare la Anca Alexandrescu. Ea apare deseori lângă premier și e considerată drept omul de bază al lui Dragnea în interiorul Guvernului.

Și l-a plasat acolo pentru a cunoaște tot ce mișcă în Executiv, pentru a nu se mai confrunta cu revolte similare celor din mandatele lui Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

”Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări”,potrivit Adevărul.ro.

Liviu Dragnea recunoștea, recent, că nu mai discută cu premierul la fel ca înainte.

”De la 1 ianuarie nici nu mai este acelaşi timp la dispoziţie pentru a purta discuţii, sunt tot felul de întâlniri, deplasări şi acum e plecată, la Dubrovnik, am înţeles. Deci numai e acelaşi timp disponibil de discuţie, dar relaţia e bună. Nu vreau să amestec un lucru, adică nu facem pereche politică doamna Dăncilă cu domnul Toader”

Liviu Dragnea, într-o emisiune TV

Până când relațiile dintre Dragnea și Dăncilă vor reveni la normal, dacă vor reveni, liderul PSD apelează și la Parlament. Comisia specială pentru modificarea Legilor Justiției și-a reluat activitatea, așadar modificări controversate ar putea veni de acolo.

Dragnea știe că parcursul legislativ al unei legi este mai lung. Dar mai bine ceva, decât nimic.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe