Zinedine Zidane a dezvăluit de ce i-a dat un cap în piept lui Marco Materazzi, la finala CM din 2006. „A spus că nu a jignit-o pe mama. Este adevărat”

Sorin Barbu 23.06.2022, 15:48
Zinedine Zidane a dezvăluit de ce i-a dat un cap în piept lui Marco Materazzi, la finala CM din 2006. „A spus că nu a jignit-o pe mama. Este adevărat”

Zinedine Zidane a vorbit prima oară pe larg despre conflictul cu Marco Matterazzi de la finala Campionatului Mondial din anul 2006. Internaționalul francez a recunoscut că italianul nu a jignit-o pe mama lui, așa cum s-a spus, dar a și dezvăluit de ce și-a pierdut cumpătul și i-a dat un cap în piep. În interviul din L’Equipe a mai spus și modul straniu în care a acceptat oferta de la Real Madrid.

Zinedine Zidane, adevărul despre conflictul cu Marco Matterazzi. După 16 ani

Zinedine Zidane a împlinit 50 de ani, iar prestigiosul cotidian francez L’Equipe i-a dedicat un material amplu. A fost momentul în care internaționalul francez a vorbit despre momentul de la finala Campionatului Mondial din anul 2016. Scorul era egal 1-1 când Zidane i-a aplicat, în prelungiri, un cap în piept lui Marco Matterazzi, iar Italia a câștigat trofeul după lovituri de departajare. Timp de 16 de ani s-a tot vorbit despre motivele care l-au determinat pe celebrul mijlocaș francez să recurgă la acesl gest violent. Pentru Zidane a fost ultimul meci din cariera de jucător de fotbal.

„În ziua aceea, mama nu era bine. Vorbea la telefon cu sora mea de mai multe ori pe zi. Ştiam că mama nu e bine, nu era foarte grav, dar eu eram îngrijorat. Materazzi a declarat că nu a vorbit despre mama, ceea ce e adevărat. Dar a jignit-o pe sora mea, care era cu mama în acel moment.

Alteori eşti jignit şi nu se întâmplă nimic, dar în ziua aceea eram mai fragil şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Trebuie să accept, nu sunt mândru, dar face parte din călătoria mea, asta e cariera mea, povestea mea, viața mea”, a spus Zidane, citat de Marca.

„Au existat contacte între noi în acea zonă a terenului. El a înscris golul Franței în prima repriză, iar antrenorul (n.r. Marcello Lippi) mi-a spus că eu trebuie să-l marchez. După un prim duel între noi, mi-am prezentat scuzele, dar el a reacționat urât.

După o a treia altercație, s-a retras și mi-a spus că îmi va da tricoul mai târziu. Eu i-am răspuns spunându-i că aș prefera-o mai mult pe sora lui, nu tricoul”, a povestit Materazzi, într-o discuție avută pe Instagram și citată de As.

În același interviu, Zidane a dezvăluit că era la un eveniment la Monaco, în momentul în care Florentino Perez i-a propus să vină la Real Madrid. Francezul a scris pe un șervețel „da” în limba engleză și i l-a dat președintelui clubului spaniol.

Urmăriți Impact.ro și pe