62 de decese în Florida şi în Carolina de Nord, provocate de uraganul Ian. SUA nu s-au mai confruntat niciodată cu așa ceva

Elena Avramescu 03.10.2022, 08:23
62 de decese în Florida şi în Carolina de Nord, provocate de uraganul Ian. SUA nu s-au mai confruntat niciodată cu așa ceva

Statele Unite ale Americii Uraganul sunt devastate din cauza uraganului Ian, care a făcut ravagii în Florida, iar acum se îndreaptă spre sud-estul statului. Până în prezent au fost descoperite zece persoane moarte, iar mai mult de 2,5 milioane de locuinţe au rămas fără curent electric. În urma uraganului au fost inundate străzi, au fost smulţi copaci şi dărâmaţi mai mulți stâlpi de electricitate şi semne rutiere.

Uraganul Ian a devastat Florida

UPDATE 3 octombrie 2022, ora 8:23. Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ian în SUA a crescut, astfel că a ajuns la 62, potrivit celor mai recente cifre anunţate de Comisia medicilor legişti din Florida şi de guvernatorul din Carolina de Nord. Mai precis, în Florida au fost raportate 58 de decese, iar în Carolina de Nord 4. Zilele trecut, precedentul bilanţ din Florida era de 44 de morţi.

Uraganul Ian a reușit să distrugă cartiere întregi, reţele electrice şi poduri în Florida, iar după aceea s-a îndreptat către Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, a lovit apoi ca furtună de categorie 1 Carolina de Sud şi Carolina de Nord.

În cursul zilei de duminică, garda de coastă americană a anunţat că suspendă căutările a 16 migranţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat. Se pare că alte două persoane care erau în ambarcaţiune au fost găsite fără viaţă, iar alte nouă persoane au fost salvate.

Știre inițială

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis a anunţat că 700 de persoane au fost salvate, majoritatea pe cale aeriană. În aceste momente, uraganul Ian se îndreaptă spre Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Georgia.

Joe Biden este extrem de îngrijorat din cauza acestei catastrofe, spunând că acesta s-ar putea să fie cel mai mare uragan din istoria Floridei.

„Acesta ar putea fi cel mai mortal uragan din istoria Floridei. Cifrele nu sunt încă clare, dar primim rapoarte iniţiale de pierderi umane care ar putea fi substanţiale”, a declarat preşedintele american Joe Biden în timpul unei vizite la birourile agenţiei federale care luptă împotriva dezastrelor naturale, Fema.

Șeful statului american a ținut să mai menționeze că urmează să meargă cât mai curând în statul sudic, dar şi în Puerto Rico, o insulă avariată recent de uraganul Fiona.

Ian este considerată una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată partea continentală a SUA, inundând comunitățile de pe Coasta Golfului și lăsând fără curent electric milioane de oameni din Florida. După ce a lovit statul, a traversat peninsula spre Oceanul Atlantic, de unde a pornit în forță către Carolina de Sud.

Se pare că furtuna ar urma să atingă din nou pământul vineri, la nord de Charleston, astfel că o avertizare de uragan a fost emisă și vizează sute de kilometri de coastă. Este o certitudine faptul că Ian va provoca noi valuri de furtună și posibile tornade care ar putea pune în pericol viața oamenilor, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie.

În Carolina de Sud, marile companii Mercedes, Boeing și porturile maritime au decis să își suspende operațiunile vineri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...