Vremea se strică iar: urmează ninsori, polei şi ger. E iarnă în plină primăvară

Stan Filon 16.03.2022, 11:07
Vremea se strică iar: urmează ninsori, polei şi ger. E iarnă în plină primăvară

Meteorologii au anunțat că vremea se strică iar. Vom avea din nou parte de un episod veritabil de iarnă, care se anunță că va lovi majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie avetizează că temperaturile vor scădea, iar ninsori sunt aşteptate la munte, în timp ce în restul regiunilor vor predomina ploile şi lapoviţa.

ANM avertizează că vremea se strică iar. Revin ninsorile în România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru ziua de miercuri, 16 martie. Astfel, am aflat că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii în jumătatea de sud-vest şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. La munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni sunt așteptate ploi și izolat chiar lapoviță și ninsoare. În mai multe regiuni se poate forma polei, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade Celsius, iar cele minime între minus 5 şi 2 grade Celsius.

Bucureștenii vor avea parte miercuri, 16 martie, de un cer mai mult noros și sunt așteptat precipitații sub formă de ploaie. Spre seară acestea au șanse reale să se transforme în lapoviță și chiar ninsoare, după cum anunță ANM. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 6-8 grade Celsius, iar cea minimă de 0-1 grad Celsius.

ANM avertizeaza ca vremea se strica iar. Revin ninsorile in Romania
ANM avertizeaza ca vremea se strica iar. Revin ninsorile in Romania

Temperaturile scad și joi

Dacă miercuri a fost frig, atunci ziua de joi vine cu temperaturi și mai scăute! Potrivit ANM, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de sud-vest a ţării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte şi mixte în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0-10 grade Celsius, iar cele minime, între minus 10 şi 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Sunt șanse de precipitații și în Capitală, unde va sufla moderat și vântul. Temperatura maximă va fi de 4-6 grade Celsius, iar noaptea va scădea până la minus 6 – minus 4 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni nu arată mai bine nici ea. Meteorologii spun că vremea va fi mohorâtă în perioada 14 – 27 martie. Va predomina în general o vreme rece în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţiile vor apărea atât în cursul acestei săptămâni, cât şi după 23 martie, în unele zone.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...