Vremea se schimbă brusc în România. E din nou alertă de la meteorologi

Stan Filon 05.07.2021, 14:54
Vremea se schimbă brusc în România. E din nou alertă de la meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar din primele informații aflăm că vremea se schimbă radical în toată țara. A fost emis cod portocaliu și galben de ploi abundente, iar când acestea vor expira vremea va deveni toridă în toata țara.

Vremea se schimbă brusc în România

Meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu valabil între 5 și 6 iulie. Vor fi ploi abundente în zonele: Tulcea, Constanța, Vaslui, Galați, Brăila și în jumătatea de est a județelor Ialomița și Călărași. Aici va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 de l/mp și izolat de peste 60-80 de l/mp.

Este valabil și o atenționare cod galben de ploi! ANM spune că avertizarea este valabilă în intervalul 05 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 12:00. Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică. ”În intervalul menționat în estul și sud-estul țării va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, arată meteoromânia.ro.

Vremea se schimba brusc in Romania
Vremea se schimba brusc in Romania

Când vine canicula

Pe de altă parte, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat cum va arăta vremea în următoarele zile în țară. Meteorologul Elena Mateescu a vorbit despre valul de caniculă care se pregătește să lovească din nou România, începând de miercuri.

Așadar, ploile vor dispărea în cea mai mare parte și temperaturile vor atinge pragul critic în majoritatea regiunilor țării. Tempraturile vor crește semnificativ încă de luni, în special în vest și sud, iar în sudul Olteniei se vor resimți chiar și 34 de grade Celsius încă de la primele ore. Pe arii restrânse, în zona de vest și sud-vest se vor înregistra și 35 de grade Celsius. Temperaturile vor crește de la zi la zi și vor ajunge până la 38 de grade Celsius, până la finele săptămânii.

Meteorologii atrag atenția că disconfortul termic va fi accentuat mai ales în Câmpia de Vest și Câmpia Română. ”Mâine (n.r. luni) vremea va fi într-un proces, de la o zi la alta, de încălzire semnificativă în special în partea de vest și sud vest a țării. Deja mâine vom consemna 34 de grade Celsius în sudul Olteniei. Marți vorbim de 35 de grade pe arii extinse în partea de vest și sud-vest a țării pentru ca miercuri valori de 36-38 de grade Celsius să fie de interes până la finele săptămânii”, a declarat Elena Mateescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...