Vremea o ia razna chiar de mâine. Ce se întâmplă în întreaga țară

Iancu Andreea 25.12.2020, 14:59
Vremea o ia razna chiar de mâine. Ce se întâmplă în întreaga țară

Specialiștii ANM au emis astăzi o informare meteorologică pentru a avertiza populația. Se pare că vremea o ia razna începând din acest weekend, până pe data de 28 decembrie. Prognoza meteo este valabilă inclusiv pentru zona Capitalei, în acest interval.

Ce se întâmplă cu prognoza meteo din România. Vremea o ia razna începând de mâine

După data de 25 decembrie sunt anunțate schimbări meteo pe întreg teritoriul României. Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au transmis o informare privind precipitațiile și temperaturile din următoarea perioadă. Astfel, după Crăciun, ninsorile își vor face apariția în zonele montane, în special în regiunile cu altitudini de peste 1500 de metri. La nivel local, stratul de zăpadă depus va fi mai important în Carpații Meridionali și de Curbură.

Duminică, 27 decembrie, vântul va prezenta intensificări, iar rafalele vor ajunge la valori de peste 80-90 km pe oră, producându-se fenomenul de viscol. De asemenea, în regiunea sudică a României se vor instala precipitații moderate din punct de vedere cantitativ. La nivel local, acestea vor depăși valoarea de 15-25 de litri pe metru pătrat și izolat 30 de litri pe metru pătrat. Totodată, ninsorile și lapovița se vor remarca sâmbătă seara și noaptea, dar și duminică, în sudul Banatului, Transilvaniei și Moldovei, dar și în zona Olteniei și Munteniei. Treptat, vântul va prezenta intensificări, atingând viteze de 40-50 de km pe oră, la rafală.

Ninsorile și lapovița se vor resimți în zonele montane foto - Pexels
Ninsorile și lapovița se vor resimți în zonele montane
foto – Pexels

Cum va fi vremea în București, în weekendul de Crăciun

Nici Capitala nu scapă de atenționarea ANM, specialiștii anunțând vreme închisă în intervalul 26 decembrie, de la ora 10:00, până pe data de 28 decembrie, aceeași oră. În tot acest interval, sunt semnalate ploi moderate din punct de vedere cantitativ, care vor duce la acumulări de 15-20 de litri pe metru pătrat. Lapovița ar putea apărea în noapte de sâmbătă spre duminică, dar și în primele ore ale zilei de duminică, 27 decembrie. Pe de altă parte, bucureștenii se vor bucura de vreme destul de caldă pentru această perioadă a anului.

Totodată, vântul va prezenta intensificări moderate începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică, ajungând la 40-45 de km pe oră. Temperatura maximă resimțită sâmbătă va ajunge în jurul valorilor de 5-6 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa aproape de 1 grad Celsius. Și ziua de duminică anunță temperaturi de aproximativ 2 grade, însă pe fondul unei mase de aer foarte cald, semnalat în noaptea de duminică, vor fi înregistrate 5-6 grade Celsius. Având în vedere că evoluția vremii este una în continuă desfășurare, ANM va urma să actualizeze informațiile pe site-ul oficial meteoromania.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...