Volodimir Zelenski își laudă armata. „A dat Rusiei cea mai mare lovitură din ultimele decenii”. Moscova vrea discuții cu SUA

Beatrice Dumitru 12.03.2022, 15:30
Volodimir Zelenski își laudă armata. „A dat Rusiei cea mai mare lovitură din ultimele decenii”. Moscova vrea discuții cu SUA

Ucraina luptă pentru a se apăra de invazia rusă, iar după 16 zile de război inamicul nu a reușit să cucerească niciun oraș cheie. Președintele Volodimir Zelenski a lăudat armata țării sale pentru cele mai mari pierderi aduse invadatorilor și a mai spus că Rusia a ajuns să recruteze acum luptători.

Pierderi pentru armata Rusiei

Într-o nouă înregistrare transmisă pe rețelele sociale, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a precizat că 31 de grupuri de batalioane tactice rusești au fost aduse în incapacitatea de a mai lupta și mai mult de 360 de tancuri au fost distruse.

De asemenea, liderul de la Kiev a mai susținut că forțele ucrainene au dat „cea mai mare lovitură armatei Rusiei din ultimele decenii”. El a adăugat că o parte din trupele de la Moscova se predau forțelor ucrainene, dar că Rusia recrutează acum luptători, rezerviști, recruți și mercenari pentru a depăși în număr forțele ucrainene, notează CNN.

„Ei folosesc teroarea pentru a ne înfrânge, pentru a ne distruge încrederea în victoria Ucrainei, dar am încredere că nu vor reuși”, a adăugat Zelenski.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Mariupol

Adresându-se locuitorilor din orașul Mariupol, președintele a spus că forțele ucrainene vor garanta încetarea focului de-a lungul coridorului de evacuare pentru a permite aprovizionarea cu alimente și pentru a facilita evacuarea civililor.

Declarațiile lui Volodmir Zelenski vin după ce un atac aerian rusesc asupra maternității și spitalului de copiidin Mariupol a provocat, miercuri, rănirea a 17 persoane, printre care copii, femei și medici. Trei persoane au murit, a declarat consiliul municipal, printre ele și un copil.

Rusia, dispusă să reia discuțiile cu SUA

După 16 zile de război, Rusia a declarat că este pregătită să colaboreze din nou cu Statele Unite pe probleme de securitate și Tratatul de reducere a armelor strategice (START).

Dacă americanii sunt pregătiți pentru asta, desigur, vom putea relua dialogul și suntem hotărâți să facem acest lucru, precum și să lucrăm la START. Totul depinde de Washington”, a spus viceministrul de Externe Serghei Riabkov, a informat presa de stat RIA Novosti.

Acesta a mai adăugat că Rusia a pregătit o listă de sancțiuni împotriva SUA și Occidentului, care va fi făcută publică în curând.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...