Volodimir Zelenski prima declarație după ce Rusia a atacat Ucraina:”Avem nevoie de sânge”

Gabriela del Pupo 24.02.2022, 11:40
Volodimir Zelenski prima declarație după ce Rusia a atacat Ucraina:”Avem nevoie de sânge”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a făcut prima declarație după atacul Rusiei. Din primele informații disponibile aviația ucraineană este puternic afectată de acest atac. În Ucraina a fost decretată legea marțială și deja primele sute de refugiați au ajuns în această dimineață în România.

Prima ieșire publică a președintelui Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski anunță evoluția războiului din Ucraina după atacurile Federației Ruse din această dimineață. UE și mai mulți lideri europeni au reiterat susținerea pentru Ucraina și au anunțat că vor fi aplicate sancțiuni fără precedent nu doar la nivel diplomatic ci și financiar. Președintele a anunțat că cetățenii care vor să se alăture vor primi arme.

Armata noastră luptă împotriva acestui atac. Avem o armata foarte puternică, armata trebuie susținută. Atacul a provocat pierderi dure și vor fi și mai dure. Avem arme defensive capabile să ne apere suveranitatea. Oricine cu experiență militară se poate alătura, trebuie să se prezinte la o unitate militara. Avem nevoie de sânge, vă rugăm frumos să veniți sa donați.

Toti oamenii de afaceri sunt în măsură sa ne decidă viitorul, va rugam frumos sa lucrați pentru noi. Banca Națională vă rugam sa asigurati resursele statului. Suntem gata să ne susținem statul. Consiliul de Securitate a decis să înlăture sancțiunile pentru cetățenii care nu puteau să dețină arme

Ucraina nu va ceda libertatea, independența este vitală. Rusia a atacat într-un mod laș. Poporul rus va trebui să vadă ce cale va alege, au timp să vină și să protesteze împotriva acestui război. Dacă cunoașteți blogeri, jurnaliști să îi rugați să vorbească despre asta.” a declarat președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...