Unde ar putea avea loc negocierile dintre Rusia şi Ucraina. Zelenski: „În ultimii 12 ani nu am auzit așa ceva”

Beatrice Dumitru 12.03.2022, 17:23
Unde ar putea avea loc negocierile dintre Rusia şi Ucraina. Zelenski: „În ultimii 12 ani nu am auzit așa ceva”

Președintele Volodimir Zelenski a susținut o conferință de presă la Kiev și a vorbit despre negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. El spune că este gata să discute cu Vladimir Putin, dar cu o condiție. Liderul de la Kiev a făcut referire și la comentariile lui Vladimir Putin, conform cărora negociatorii ruși și ucraineni au făcut progrese în încercarea de a opri conflictul.

Ce spune Volodimir Zelenski despre negocierile dintre Rusia și Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre negocierile dintre Moscova și Kiev pentru a pune punct conflictului. Acesta este de părere că discuțiile nu pot începe înainte de a se ajunge la un acord de încetare a focului între cele două părți.

Liderul ucrainean afirmă că este deschis la discuții cu președintele rus Vladimir Putin și adaugă că a vorbit despre posibilitatea ca negocierile să aibă loc la Ierusalim, cu premierul israelian Naftali Bennett pe post de mediator, relatează BBC.

Volodimir Zelenski, despre negocierile dintre Rusia și Ucraina. Ce condiție pune. „În ultimii 12 ani nu am auzit așa ceva”
Volodimir Zelenski a susținut o conferință de presă.

Diplomații noștri lucrează și au discutat despre unele puncte ale unei posibile agende între noi și Federația Rusă. Vreau ca acest lucru să se materializeze și procesul de încheiere a războiului, procesul de pace 100% să înceapă cu încetarea focului”, a declarat Volodimir Zelenski în timpul unei conferințe de presă.

Volodimir Zelenski, despre comentariile lui Vladimir Putin

După ce a apărut în presă informația că Israelul a încercat să convingă Ucraina să cedeze cererilor Rusiei și să se predea, cele două țări au respins raportul. Israelul a fost angajat în eforturi diplomatice pentru a încerca să pună capăt războiului din Ucraina. Premierul israelian Naftali Bennett a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin și a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a făcut referire și la comentariile lui Vladimir Putin, conform cărora negociatorii ruși și ucraineni au făcut progrese, în încercarea de a opri războiul. El a mai precizat că cele două echipe de negociere au început să discute subiecte concrete, mai degrabă decât să impună ultimatumuri.

Sunt bucuros să văd semnalele din partea Federației Ruse. În ultimii 12 ani, nu am auzit niciodată cuvinte despre posibilitatea unui dialog”, a adăugat Volodimir Zelenski.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a pierdut aproximativ 1.300 de militari, în timp ce 500-600 de soldați ruși s-au predat vineri, potrivit președintelui Zelenski. Oficialii occidentali vorbesc despre 6000 de soldați ai forțelor ruse uciși pe front.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...