Volkswagen Golf primește un update important pentru sistemul MIB3. Ce funcții noi sunt introduse

Bogdan Bârliga 21.12.2021, 11:23
Volkswagen Golf primește un update important pentru sistemul MIB3. Ce funcții noi sunt introduse

Volkswagen optimizează sistemul de infotainment pentru Golf 8 și cei care au cumpărat deja un astfel de model vor trebui să treacă pe la service pentru a primi un update de software.

Compania germană a pregătit modificări și pe partea de hardaware pentru MIB3, dar noile componente vor fi implementate doar pentru mașinile ce vor fi produse începând de anul viitor.

Update software pentru MIB3

Volkswagen a dat curs cerințelor formulate de clienți și a decis să aducă o serie de îmbunătățiri sistemului de infotainment disponibil pe actuala generație Golf lansată în anul 2019.

Modificările de software îmbunătățesc o gamă largă de funcții și compania germană susține că după update sistemul de infotainment a devenit mult mai rapid.

Controlul vocal a fost reconfigurat și funcțiile de navigație sunt disponibile mult mai rapid decât înainte. Acest lucru este valabil când se utilizează hărțile și pentru derularea listelor.

Volkswagen Golf primește un update important pentru sistemul MIB3. Ce funcții noi sunt introduse

Cea mai avansată caracteristică adusă de acest update este controlul vocal îmbunătățit. Sistemul este capabil să înțeleagă expresii libere din viața de zi cu zi, cum ar fi „Mi-e frig” sau „Unde pot găsi un restaurant japonez în Berlin?” și paote transformara mașina într-un partener de conversație inteligent.

Datorită microfoanelor digitale, sistemul recunoaște și dacă vorbește șoferul sau pasagerul. Aceast lucru permite activarea aerul condiționat al vehiculului special pentru persoana care face cererea. Sistemul optimizat este capabil să pună întrebări și să permită întreruperi.

Controlul vocal îmbunătățit permite șoferului să opereze sistemele de divertisment, navigație, telefon și climatizare. Volkswagen susține că rata de înțelegere s-a îmbunătățit substanțial, atingând acum un nivel de aproximativ 95%.

Update hardware pentru MIB3

Pe partea hardware sistemul MIB3 va dispune de acum de o unitate centrală de procesare (CPU) cu patru nuclee plus o nouă placa grafică și un procesor de semnal digital pentru audio mai puternic.

Volkswagen Golf primește un update important pentru sistemul MIB3. Ce funcții noi sunt introduse

Acest upgrade hardware oferă cu aproximativ 25% mai multă capacitate de calcul, în timp ce placa grafică triplează performanța.

Pentru șofer sau pasageri acest lucru înseamnă în esență un răspuns mai rapid pentru diferite funcții. Spre exemplu o solicitare tipică a unei destinații de navigare va oferi o listă de rezultate în mai puțin de cinci secunde.

Cum primești acest update de software dacă ai deja un VW Golf 8

Compania germană a anunțat că acest update pentru MIB3 va fi disponibil pentru clienți începând cu anul viitor. Volkswagen va trimite notificări pentru cei care au cumpărat deja un Golf 8 prin care va anunța când demarează acțiunea de update, iar modificările vor fi realizate doar în service.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: