Vladimir Putin refuză să îl elibereze pe Navalnîi. Liderul rus nu ţine cont nici de CEDO

Nicu Stan 18.02.2021, 14:16
Vladimir Putin refuză să îl elibereze pe Navalnîi. Liderul rus nu ţine cont nici de CEDO

Vladimir Putin refuză să îl elibereze pe Navalnîi. Liderul rus nu ţine cont nici de CEDO. Care sunt ultimele vești de la Kremlin, citiți în articolul de mai jos.

Rusia a făcut anunțul oficial despre Alexei Navalnîi după ce CEDO a cerut să îl elibereze. Care este poziția Moscovei

Vladimir Putin nu se lasă și refuză să îl elibereze pe Alexei Navalnîi. Astfel, liderul rus nu ţine cont nici de sfaturile CEDO.

Moscova refuză să-l elibereze pe Alexei Navalnîi, deşi Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a impus să o facă, iar Rusia ar trebui să respecte decizia.

Rusia consideră că CEDO intervine în treburile ei interne

Astfel, ministrul rus al justiţiei vede în decizia CEDO o interferarea clară în sistemul judiciar intern. De asemenea, ministrul de externe al Rusiei vorbeşte şi despre un amestec al Occidentului în treburile interne ale Rusiei.

Este pentru prima dată când Moscova se confruntă cu solicitarea unei instanţe europene de a elibera un condamnat pe teritoriul ei. În urmă cu o lună, Aleksey Navalnîi a fost reţinut la punctul de control al paşapoartelor de pe un aeroport din Moscova, când se întorcea în țară. Venea din Germania, unde fusese tratat după otrăvirea sa care a avut loc în august a anului trecut.

Arestarea lui Alecsey Navalnîi a dus la proteste în toată Rusia

Principalul opozant oficial al Kremlinului a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare după ce s-a întors în Rusia. Decizia tribunalului din Moscova a provocat proteste masive în marile oraşe din țară. Aproape zece mii de oameni au fost arestați în ultima lună la mitinguri desfășurate pentru eliberarea lui Aleksey Navalnîi.

Aleksey Navalnîi a devenit dușmanul lui Vladimir Putin după ce a făcut niște dezvăluiri incendiare despre el. Aleksey Navalnâi susține că președintele rus ar fi luat mită, cea mai mare care s-ar fi dat vreodată în Rusia, respectiv peste un miliard de dolari, constând în palatul situtat pe malul Mării Negre. Palatul ar fi un cadou pentru Vladimir Putin, din partea mai multor oligarhi ruși, pentru a beneficia de protecția liderului de la Kremlin.

Palatul lui Vladimir Putin, blestemat?

Parcă pentru a demonstra cele spuse de Aleksey Navalnîi, asupra palatului de la malul mării Negre, în care s-a investit peste un miliard de dolari, s-a abătut un adevărat blestem care l-a făcut de nelocuit.

Astfel, fabulosul imobil a fost cotropit și cucerit de un mucegai verde, mirositor. Administratorul palatului a dat ordin ca mobilierul să fie dat afară și să se înceapă renovarea construcției grandioase.

Urmăriți Impact.ro și pe