Vladimir Putin nu crede în lacrimi. Imagini sfâșietoare cu copii arestați pentru că au protestat împotriva războiului

Beatrice Dumitru 02.03.2022, 12:36
Vladimir Putin nu crede în lacrimi. Imagini sfâșietoare cu copii arestați pentru că au protestat împotriva războiului

Războiul din Ucraina face victime și în rândul copiilor inocenți. Unii și-au piredut viața, alții trăisc cu imaginea dezastrului produs de invazia rusă. În Rusia, imigini impresionante arată copii arestați pentru că au protestat împotriva războiului. „Putin este în război cu copiii”, a scris ministrul de Externe al Ucrainei pe o rețea de socializare.

Copii arestati în Rusia

Vladimir Putin nu cunoaște limite atunci când vrea să-și atingă obiectivele. După ce a ridicat miza războiului anunțând că a pus în alertă maximă focoasele nucleare, liderul de la Kremlin a pus Ucraina sub asediu și bombardează spitale, școli, grădinițe și orfelinate, toate transformate în ruine.

Zeci de copii din Ucraina și-au pierdut viața sub tirul rachetelor ruse,  în timp ce alții fug din calea războiului în alte țări. Însă Vladmir Putin nu are milă nici de copiii Rusiei și magini sfâșietoare arată micuți în ceea ce pare a fi o secție de poliție, notează The Telegraph. Ministrul de Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba crede că aceștia au fost reținuți pentru că au afișat pancarte pe care era scris mesajul „NU războiului”.

Putin este în război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele lui au lovit grădinițele și orfelinatele, precum și în Rusia. 7 ani David și Sofia, 9 ani. Matvey, 11 ani Gosha și Liza au petrecut această noapte în spatele gratiilor din Moscova pentru afișele lor „NU RĂZBOIULUI”. Iată cât de speriat este individul”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter, unde a și postat imaginile.

Mii de persoane arestate în Rusia

Într-una dintre fotografii, apare o fetiță pe un scaun, în sediul poliției și pare că a plâns. Stă lângă un birou, unde o femeie în unifomă de poliție și mască lucrează la un computer, iar o altă micuță ține în mâini o pancartă pe care scrie „Fără război”

După începerea războiului, mii de persoane din Rusia au protestat în marile orașe și i-au cerut lui Vladimir Putin să oprească atacul asupra Ucrainei, dar unuii au plătit cu libertatea. Aproximativ 6500 de persoane au fost arestate în Rusia, în urma acestor proteste.

Aproximativ 20 de copii au murit pînă acum în războiul din Ucraina, dar și sute de civilie, motiv pentru care Curtea Internațională de Justiție a anunțat că va ancheta Rusia pentru crime de război. CIJ de la Haga, instanța supremă a Națiunilor Unite, va deschide audierile publice după ce Ucraina a depus o plângere pentru a ordona Rusiei să oprească invazia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...