Vladimir Putin, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului. „Rusia este o putere mondială independentă”

Beatrice Dumitru 22.08.2022, 13:11
Vladimir Putin, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului. „Rusia este o putere mondială independentă”

Vladimir Putin a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național, marcată în Rusia la 22 august, și a spus că steagul național al țării va fi întotdeauna un simbol sacru pentru popor. Ziua Drapelului Național a fost creată printr-un decret prezidențial din 1994.

Mesajul lui Vladimir Putin

Steagul Rusiei a fost arborat pe prima navă de război a țării în urmă cu peste trei secole. Liderul de la Kremlin a afirmat că acesta a rămas simbolul Rusiei în perioade dificile și provocatoare ale istoriei, sub Petru cel Mare și în mijlocul schimbărilor din anii 1990.

Vladimir Putin a mai spus că de la 1 septembrie „toate școlile din țară vor începe fiecare săptămână şcolară cu o ceremonie de ridicare a drapelului și intonarea imnului”, notează TASS.

Vladimir Putin, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului. „Rusia este o putere mondială independentă”
Pe 22 august Rusia sărbătorește Ziua Drapelului.

„Sunt încrezător că steagul național al Rusiei va rămâne întotdeauna un simbol sacru pentru toate generațiile de cetățeni noștri. Rusia este o putere mondială viguroasă, independentă. Pe scena internațională, ne angajăm să urmărim doar astfel de politici care să răspundă intereselor vitale ale patriei noastre”, a spus Vladimir Putin.

Ziua Drapelului a fost creată în 1994

Ziua Drapelului Național a fost creată printr-un decret prezidențial din 1994. La 22 august 1991, Sovietul Suprem al Republicii Socialiste Federative Sovietice Ruse a adoptat o rezoluție prin care steagul istoric al Rusiei, un tricolor alb, bleu și cărămiziu, ca drapel național al Federației Ruse. În 1993, culoarea bleu a fost înlocuită cu albastru, iar carămiziul cu roșu.

Sunt încrezător că steagul național al Rusiei va rămâne întotdeauna un simbol sacru pentru toate generațiile de cetățeni ai noștri. Respectăm simbolul oficial de stat al Rusiei care, împreună cu emblema și imnul său, reprezintă suveranitatea și independența sa și afirmă continuitatea între generații ale poporului nostru multietnic”, a mai spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai afirmat că stindardul rus care presupune ”să trăim după propria noastră voinţă, alegându-ne propriul drum şi urmându-l, a devenit parte a codului genetic al poporului nostru”.

În urmă cu 180 de zile, pe 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială” pentru „denazificarea” Ucrainei. Șase luni mai târziu, războiul continuă și pozițiile sunt blocate. Referitor la războiul din Ucraina, secretarul general al ONU Antonio Guterres a spus că este „o situație foarte dificilă, în care perspectivele de pace nu sunt evidente”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...