Vladimir Putin, izolat în timpul unei întâlniri la Erevan. Clipul care a devenit viral pe internet. Video

Beatrice Dumitru 25.11.2022, 08:51
Vladimir Putin, izolat în timpul unei întâlniri la Erevan. Clipul care a devenit viral pe internet. Video

Vladimir Putin a fost prezent în Armenia la summitul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CTSO), o alianță militară interguvernamentală semnată la 15 mai 1992 de către Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. Liderul rus a fost fost filmat alături de ceilalți președinți prezenți la Erevan, însă s-a văzut că influența acestuia în regiune s-a prăbușit. Iată ce a pățit Vladimir Putin.

Ce a pățit Vladimir Putin în Armenia

Vladimir Putin nu a fost primit prea bine în Armenia. Partidul de opoziție „Polul Național-Democratic” a organizat un protest, iar participanții au scandat lozinci împotriva Rusiei și a președintelui său. Dar nici la summit nu i-a mers prea bine liderului de la Kremlin.

Summitul fostelor state sovietice trebuia să proiecteze puterea Moscovei, dar, în schimb, a arătat că influența regională a Kremlinului se prăbușește. Un clip devenit viral pe rețelele de socializare a surprins momentul în care șefii de stat se pregăteau pentru fotografia oficială, iar președintele armean, Nikol Pașinian, a lăsat o distanță mare între el și Vladimir Putin. Mai mult, în imagini se vede că președintele rus nu vorbește cu nimeni, în timp ce ceilalți lideri dialoghează între ei.

Pare că toți încearcă să stea departe de Putin. Poate are sânge care-i picură de pe mâini? Ei bine, este este un semn de curaj să faci jumătate de pas înapoi”, a scris Anton Gerașcenko, consilier al Minsiterului de Interne din Ucraina, pe Twitter.

Ce planuri a avut Vladimir Putin la summit

Organizația Tratatului Colectiv de Securitate (CSTO) condusă de Moscova, este un pact militar care leagă în principiu Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan într-un acord de apărare reciprocă care a înlocuit Armata Roșie comună a URSS.

La summit, Vladimir Putin a dorit să ajungă la un consens asupra unor chestiuni precum Afganistanul, oferindu-se să ajute la echiparea statelor OSC cu arme moderne. „Dragii mei colegi”, a adăugat el, „voi prezenta separat informații despre Ucraina”, notează Politico.

Aceasta a fost prima călătorie a lui Vladimir Putin în Armenia din 2019 încoace și a avut loc în contextul în care răsturnările militare din Ucraina îl fac pe liderul rus să pară din ce în ce mai izolat pe scena mondială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...