Vladimir Putin face în ciudă Occidentului. Liderul rus, neașteptat de optimist în ciuda pierderilor. „Situația este mult mai bună”

Mihnea Tălău 15.01.2023, 16:53
Vladimir Putin face în ciudă Occidentului. Liderul rus, neașteptat de optimist în ciuda pierderilor. „Situația este mult mai bună”

Președintele rus Vladimir Putin a apreciat pozitiv dinamica operațiunii militare speciale. Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-1 pentru emisiunea ”Moscova Kremlin”. Șeful statului și-a exprimat speranța că luptătorii ruși vor mulțumi încă o dată pe toată lumea cu rezultatele muncii lor.

Putin laudă performanțele armatei ruse

„Dinamica este pozitivă. Totul se desfășoară în conformitate cu planul Ministerului Apărării și al Statului Major General. Și sper că luptătorii noștri ne vor mulțumi mai mult decât o dată cu rezultatele muncii lor de luptă”, a declarat Putin, răspunzând la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konașenkov, a declarat că trupele ruse au eliberat Soledar în seara zilei de 12 ianuarie. El a precizat că controlul deplin asupra Soledar a făcut posibilă întreruperea rutelor de aprovizionare ale forțelor ucrainene din Artyomovsk, cunoscut în Ucraina sub numele de Bakhmut, care se află la sud-vest, apoi încercuirea forțelor ucrainene din acest oraș.

Putin a mai spus că situația economică din Rusia este „stabilă” și „mult mai bună” decât previziunile.

Bani si libertate pentru a merge la razboi in Ucraina. Oferta Moscovei pentru detinutii rusi

Forțele ucrainene resping atacurile inamicului

Potrivit oficialilor ucraineni, „lupte grele” continuă în continuare la Soledar, după ce Rusia a afirmat vineri că deține controlul asupra orașului din estul țării.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat sâmbătă târziu, ora locală, că „inamicul nu renunță la intențiile sale de a prelua complet regiunea Donețk”.

„Pentru a face acest lucru, el își concentrează principalele eforturi asupra operațiunilor ofensive pe direcția Bakhmut. Luptele grele pentru Soledar continuă”, a precizat armata.

Forțele ucrainene resping atacurile inamicului 24 de ore din 24. Ocupanții suferă pierderi grele, a precizat Statul Major General.

„Inamicul avansează, de asemenea, pe direcțiile Lyman, Avdiivka și Novopavlivka”, a adăugat acesta.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...