Vladimir Putin, contrazis chiar de armata sa. A recunoscut că a trimis recruți pe frontul din Ucraina, iar unii au fost luați prizonieri

Beatrice Dumitru 09.03.2022, 19:05
Vladimir Putin, contrazis chiar de armata sa. A recunoscut că a trimis recruți pe frontul din Ucraina, iar unii au fost luați prizonieri

De când Moscova a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie, au existat multe informații despre tineri recruți care se luptă în țara pro-occidentală, iar mamele au apelat la rețelele de socializare pentru a-și căuta fiii. La o zi după ce Vladimir Putin declara că doar soldați profeșioniști iau parte la invazia rusă, armata sa l-a contrazis.

Rusia a recunoscut că a trimis recruți în Ucraina

Autoritățile de la Moscova au negat că recruții au fost trimiși să lupte pe frontul din Ucraina. Mai mult, pe 8 martie, într-un mesaj transmis femeilor din Rusia, Vladimir Putin a spus că nu va trimite recruți sau rezerviști să lupte în Ucraina și că doar soldați „profesioniști” iau parte la conflict.

La doar o zi distanță, armata rusă a recunoscut pentru prima dată că recruții au participat la invazia Moscovei în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că unii dintre aceștia au fost capturați de forțele ucrainene, informează The Telegraph.

Vladimir Putin, contrazis chiar de armata rusă. A recunoscut că a trimis recruți pe frontul din Ucraina, iar unii au fost luați prizonieri
Mai mulți soldați ruși au fost luați prizonieri în Ucraina.

„Din păcate, au fost confirmate mai multe cazuri de prezență a recruților în unitățile forțelor armate ruse care participă la operațiunea militară specială pe teritoriul Ucrainei”, a spus acesta.

Rusia înrolează 1.000 de mercenari

În Rusia, toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani trebuie să facă un an de serviciu militar, deși există câteva excepții. Se pare că Moscova înrolează și 1.000 de mercenari din grupul „Wagner” și îngheață toate contractele personalului militar, scrie The Jerusalem Post.

Rusia efectuează mobilizări pe ascuns, le-a interzis luptătorilor să rezilieze contracte și intenționează să transfere până la 1.000 de militanți de la compania militară privată „League”, fosta Wagner”, susține Ministerul Apărării ucrainean.

Forțele ruse ar fi pierdut 1.000 de militari într-o zi, ajungând la un total de 12.000 de morți în acțiune de când au început luptele în urmă cu 14 zile, potrivit armatei ucrainene. Printre cei uciși se află și generalul-maior Vitali Gerasimov, al doilea comandant de rang înalt pe care Rusia l-a pierdut în timpul invaziei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...