Vladimir Putin a convocat Consiului de Securitate al țării. Ce s-a discutat

Beatrice Dumitru 18.03.2022, 15:44
Vladimir Putin a convocat Consiului de Securitate al țării. Ce s-a discutat

După trei săptămâni de când președintele Vladimir Putin a lansat o invazie pentru a supune ceea ce el numește un stat artificial, guvernul Ucrainei este încă în picioare și forțele ruse nu au cucerit niciun oraș mare. În acest context, Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al țării pentru a discuta despre conflictul din țara vecină.

Vladimir Putin, discuții cu Consiliul de Securitate

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o operațiune specială pentru a distruge capacitățile militare ale țării vecine și pentru a elimina oamenii pe care i-a numit naționaliști periculoși.

După 22 de zile de război, președintele Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al țării pentru a discuta despre conflictul Moscovei cu Ucraina și repercusiunile internaționale asupra Rusiei, relatează Reuters.

Vladimir Putin a convocat Consiului de Securitate al țării. Ce s-a discutat
Orașele Ucrainei au fost distruse de atacurile armatei ruse.

În cadrul reuniunii a fost discutată situația internațională actuală și a continuat schimbul de opinii cu privire la operațiunea specială în desfășurare a forțelor armate ruse în Ucraina. Președintele a informat participanții în detaliu despre numeroasele sale convorbiri telefonice internaționale”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin „încetarea focului” în Ucraina

Vladimir Putin i-a spus cancelarului german Olaf Scholz, în timpul unui apel telefonic, că Ucraina încearcă să oprească discuțiile de pace cu Rusia, dar că Moscova este încă dornică să continue negocierile. Acesta a mai susținut că Forțele Armate Ruse fac tot posibilul pentru a salva viețile civililor ucraineni, inclusiv prin organizarea de coridoare sigure pentru evacuarea populației din orașele aflate în zonele de luptă.

Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin „încetarea focului cât mai repede posibil”, precum și îmbunătățirea situației umanitare și progrese în căutarea unei soluții diplomatice.

Forțele ucrainene au rezistat eroic la invazia Rusiei, iar Occidentul a impus sancțiuni ample Rusiei în efortul de a-l presa pe Vladimir Putin să-și retragă trupele. Armata rusă a suferit pierderi grele în timp ce a distrus zone rezidențiale, forțând peste 3 milioane de ucraineni să fugă din calea războiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...