Vlad Voiculescu face declarații din ce în ce mai dure. Cum a ajuns să spună că Florin Cîțu este ”un mincinos patentat”

Cristian Cojocaru, Alexandra Chiric 18.04.2021, 20:13
Vlad Voiculescu face declarații din ce în ce mai dure. Cum a ajuns să spună că Florin Cîțu este ”un mincinos patentat”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu lansează declarații din ce în ce mai dure la adresa sistemului sănătății. Voiculescu a afirmat că nu mai păstra legătura cu Cîțu, astfel că afla despre deciziile acestuia de la televizor.

Vlad Voiculescu lansează declarații dure

Aflat în cadrul emisiunii ”Întrebarea mesei rotunde” difuzată pe PRO TV PLUS, fostul ministru al Sănătății, a venit cu acuzații grave, afirmând că ”Ministerul Sănătății este în colaps”. Vlad Voiculescu a afirmat că premierul Florin Cîțu nu a mai dorit să îi răspundă la telefon, lucru care l-a surprins foarte tare.

”Nu-mi dau seama care au fost lucrurile care l-au pus … care au fost presiunile, care au fost argumentele care l-au adus aici. Pur și simplu, de la un punct încolo nu mi-au mai răspuns la telefon și pentru mine a fost o surpriză totală.”, a afirmat Voiculescu.

Cu atât mai mult, pe baza faptului că între cei doi oficiali nu mai exista comunicare, Vlad Voiculescu a declarat că afla de la televizor despre deciziile luate în domeniul sănătății.

”Ce s-a întâmplat în mai multe rânduri este că dumnealui a luat decizii care țineau de sănătate fără o minimă consultare. De exemplu, aflu de la televizor despre un nou target pentru un nume de paturi. Sau aflu de la televizor că dumnealui a decis ca mall-urile să rămână deschise în weekend, fără niciun fel de consultare cu specialiștii de la Ministerul Sănătății. Lucruri de genul acesta pe care le-am înghițit, dacă vrei, din considerentul că, da, este șeful Guvernului și poate sunt probleme mici de comunicare pe care le reglăm pe parcurs.” – a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a afirmat ca Ministerul Sanatatii se afla in colaps
Vlad Voiculescu a afirmat ca Ministerul Sanatatii se afla in colaps

”Florin Cîțu e un mincinos patentat”

Fostul ministru a dat exemplu o solicitare de-a sa către premier care a fost ignorată. Această solicitare prevedea scoaterea unui funcționar din Ministerul Sănătății, despre care Vlad Voiculescu a afirmat că știa ”că nu se ocupă cu nimic productiv”.

”Au fost presiuni pe care nu le înțeleg, nu le cunosc și cred că dumnealui trebuie să le explice… Până la Florin Cîțu e un mincinos patentat, așa cum am mai avut în poziția de premier. Oriunde între astea două variabile, astea două limite, e răspunsul la multe întrebări.

De la ce s-a întâmplat în final la cum a putut să ia decizia de demitere a mea și a Andreei Moldovan fără o singură discuție, la ce s-a întâmplat cu acel secretar general adjunct din Ministerul Sănătății…la multe altele. Acuma, privind înapoi, sunt multe întrebări fără răspuns. Repet, lucrurile sunt cât se poate de șocante pentru mine” – a spus Vlad Voiculescu în emisiunea de la PRO TV PLUS.

”Ministerul Sănătății este în colaps”

Vlad Voiculescu nu s-a oprit aici și a afirmat că deciziile cu privire la campania de vaccinare sunt luate de către colonelul Gheorghiță fără a se consulta cu Ministerul Sănătății.

”Vaccinarea nu este coordonată de Ministerul Sănătății, este coordonată de premier. Modul în care se iau deciziile acolo nu este în regulă. În CNCAV se iau practic decizii fără consultarea comitetului de vaccinare, fără consultarea unor reprezentanți ai Ministerului Sănătății. De prea multe ori s-a întâmplat lucrul acesta.

De obicei sunt decizii luate de colonelul Gheorghiță, pentru care am toată aprecierea, este un om extrem de muncitor, și premierul Cîțu. Sunt întrebări fără răspuns, de exemplu care sunt cheile de alocare ale vaccinurilor către un oraș sau către un județ sau altul. Lucrurile astea ar fi trebuit să fie clare” – a mai spus el.

Totodată, fostul ministru al Sănătății este de părere că ”Ministerul Sănătății este în colaps” și că ”nu este o instituție funcțională”, având ”nevoie de restructurpri masive, așa încât chiar să funcționeze”.

Urmăriți Impact.ro și pe