Vlad Voiculescu, anunţ despre noaptea de Înviere. „Sunt măsuri de protecție a oamenilor”

Ana Anitoiu 01.04.2021, 19:52
Vlad Voiculescu, anunţ despre noaptea de Înviere. „Sunt măsuri de protecție a oamenilor”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut joi un anunț despre noaptea de Înviere. O primă discuție în acest sens a avut loc între Guvern și Biserica Ortodoxă Română (BOR). Oficialul a precizat că nu va fi vorba despre ”restricții”, dar vor trebui să fie respectate unele ”măsuri de protecție”.

Vlad Voiculescu, despre noaptea de Înviere

În discuția dintre BOR și Guvern nu au fost stabilite detaliile finale în acest sens. Acestea vor hi hotărâte abia după data de 14 aprilie, când starea de alertă se va prelungi. Însă, ministrul Sănătății a precizat că toată lumea speră ca în noaptea de Înviere să fie cât mai puține ”măsuri de protecție”. Vlad Voiculescu a precizat că ar vrea să nu mai fie folosit termenul de ”restricții” și a explicat din ce motiv.

”A fost relativ clar, sperăm cu toții ca noapte de Înviere să aibă cât mai puține măsuri de protecție. Vă rog, nu le mai spuneți restricții, nu vrea nimeni să impună restricții, sunt măsuri de protecție a oamenilor. Dacă eu respect o măsură, o respect în primul rând să mă protejez pe mine și pe ai mei. Nu vrea nimeni să impună niște restricții!”, a spus, joi, ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu, anunt despre noaptea de Inviere.
Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu: ”Secțiile ATI sunt pline, sunt oameni consultați în ambulanță”

De asemenea, Vlad Voiculescu a atras atenția asupra faptului că secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt pline, iar unii oameni sunt consultați în ambulanță, deoarece nu mai au loc în spitale. Ministrul Sănătății a precizat că nu are nimic împotriva protestelor, în principiu, cu condiția ca acestea să nu pună în pericol sănătatea celorlalți.

”Secțiile ATI sunt pline, sunt oameni care sunt consultați în ambulanță, pentru că nu este loc în spital. Situația este critică, protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măștii, nu cu punerea în pericol a celorlalți, și cu toții suntem de acord cu sloganul «jos pandemia», numai că singura posibilitate de a ajunge acolo este vaccinarea și protejarea. Protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste, a rudelor, a apropiaților. E vorba de sănătatea fiecăruia dintre ei”, a mai spus ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu, despre cât vor costa testele COVID-19 în farmacii

Testarea pentru COVID-19 se va putea face și în farmacii, în România. Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență în acest sens. Vlad Voiculescu a vorbit despre costurile acestor teste. Ministrul a precizat că acestea vor fi livrate gratuit către farmacii, prin intermediul DSP-urilor. După aceea, farmaciile vor putea stabili singure câți bani le vor cere clienților care vor dori să afle dacă s-au infectat sau nu cu coronavirus. Mai multe detalii, AICI!

“Vom livra gratuit prin intermediul DSP-urilor către farmacii teste, chituri de testare şi farmaciile pot stabili singure un cost de testare. Avem încredere că acesta va fi unul competitiv, să îi spunem rezonabil, aşa încât cât mai mulţi oameni să se poată testa. (…) Ar putea să fie o săptămână, ar putea să fie o lună (până când va începe testarea în farmacii, n.r.)”, a susţinut Vlad Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...