VIDEO EXCLUSIV

Virginia Rogin bifează o premieră cu rolul din “Lasă-mă, îmi place! Camera 609”: “Și eu am fost surprinsă de opțiunea Ruxandrei”/ EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 01.09.2023, 16:06

Virginia Rogin s-a alăturat distribuţiei comediei romantice ”Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, acceptând provocarea de a intra în pielea unui personaj pozitiv, o premieră pentru ea într-un serial TV. Cu o experiență de peste patru decenii, celebra actriță a mers pe mâna producătoarei Ruxandra Ion, în care are încredere deplină. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro direct de pe platourile de filmare, Virginia Rogin ne-a spus că, în urmă cu 20 de ani, a început colaborarea cu Ruxandra Ion și că acum, în conturarea personajului Elisabeta Pop, în care a fost distribuită, o are drept model chiar pe producătoarea serialului, ea însăși o femeie puternică. Mai mult, îi este recunoscătoare pentru capitalul de imagine câștigat în urma aparițiilor pe micul ecran.

Virginia Rogin bifează o premieră cu rolul din “Lasă-mă, îmi place! Camera 609”

În serialul romance difuzat în această seară de la 20.30 la Antena 1, adaptare după producţia turcească Room 309, telespectatorii o pot urmări pe Virgina Rogin în rolul Elisabetei Pop, cea care după dispariţia soţului său, cunoscutul arhitect Iosif Pop, rămâne vocea autoritară a familiei Pop.

O femeie cu principii morale solide şi cu puterea de a le impune şi celor din jurul ei, Elisabeta este cea care va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a se asigura că ultima dorinţă a soţului său va fi respectată de întreaga familie.

Virginia Rogin: “Am luat-o ca model pe Ruxandra la personaj”

Sunteți pentru prima dată într-un rol pozitiv într-un serial.

Da, și eu am fost surprinsă de opțiunea Ruxandrei. Sigur că nu am făcut acest gen de personaj pozitiv, am făcut tot fel și în teatru și în film. M-am cam ferit pentru că nu sunt foarte ofertante din punct de vedere actoricesc. Și, de regulă, dacă ai observat, și publicul ține cu ăia răi, pozitivii intră așa într-o zonă de platitudine, e ăla bun. Dar am luat-o ca model pe Ruxandra la personaj. Este o femeie puternică, familistă, ca o leoaică pentru familia ei, și mână de fier, dar și extrem de sensibilă, este un munte de sensibilitate. Și mult m-am gândit la ea când am făcut-o. Dar am să încerc pe parcurs, să vedem și cum evoluează din scriitură să-i găsesc și părțile vulnerabile, pentru că nu există personaje sau oameni perfect buni sau perfect răi. Toți au și fațeta aia și fațeta aia și să vedem care sunt punctele ei nevralgice, ce s-a întâmplat cu ea, ca să nu fie numai într-o zonă. Pentru mine e provocator.

Vă era dor să lucrați din nou cu Ruxandra Ion?

Dar tot timpul am lucrat cu ea. Nu știu dacă există în ultimii 20 de ani vreun serial în care să nu fi colaborat, să fi fost împreună. Până și anul trecut, deși un rol mult mai mic, dar extrem de pitoresc la Adela, adică a fost pandemie, dar noi am fost împreună în toate timpurile ca să zic așa.

Virginia Rogin: “Sunt și o moldoveancă din asta sentimentală și extrem de loială”

S-a legat și o prietenie dincolo de profesie?

Îmi place să cred că Ruxandra mă onorează cu prietenia ei. Eu o consider o prietenă. Eu sunt și o moldoveancă din asta sentimentală și extrem de loială. Când pornesc într-o relație, nu prea trădez. Și mi se pare absolut firesc să fim umăr la umăr cât ne-o ține Dumnezeu și cât om putea munci.  Cred că o să fim împreună și e și o înțelegere tacită, adică ea știe exact cum gândesc, care e drumul, nu trebuie să îmi spună prea multe și eu la fel înțeleg ce dorește.

Cum v-ați cunoscut?

Ne-am cunoscut când am făcut eu primul serial care se numea Păcatele Evei. Și în paralel mai era și Lacrimi de iubire și atunci ne-am cunoscut. Eu nu o știam dinainte, dar atunci ne-am cunoscut și cred că ne-am plăcut reciproc, dovadă că am continuat atâția ani. Și după aceea s-au legat lucrurile și am mers din proiect în proiect. Îi sunt extrem de recunoscătoare că mi s-a ivit prilejul de a face niște personaje care nu au semănat unul cu celălalt, din zone diferite, femei diferite, stil de joc diferit de la țigăncile alea la servitoarea aia din Aniela care vorbea fără r, de la arăboaica aia beduină, fiecare a însemnat ceva în palmaresul meu actoricesc, ceva deosebit dar atât de divers cum nici în teatru nu am avut cum am avut în aceste seriale și care m-au făcut cunoscută de altfel.

Capitalul de imagine se datorează și serialelor TV.

Evident, nu se poate. Marin Moraru, Dumnezeu să îl ierte, am fost la parastasul lui de 7 ani, spunea: “Cât ești pe sticlă te știe toată lumea, nimic cu concurează cu ecranul de TV.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți Impact.ro și pe