Viorica Dăncilă, atar dur către Klaus Iohannis. Motivul pentru care îi cere demisia președintelui

Ciprian Ioana 14.10.2019, 11:55
Viorica Dăncilă, atar dur către Klaus Iohannis. Motivul pentru care îi cere demisia președintelui

Viorica Dăncilă iese la atac și forțează un conflict deschis cu președintele Klaus Iohannis, după ce Guvernul său a fost demis prin moțiune de cenzură. Premierul demis a postat pe Facebook un mesaj în care îi sugerează șefului statului demisia.

Premierul demis iese la atac cu un mesaj pe Facebook la adresa președintelui Klaus Iohannis. Premierul demis comentează declarațiile din presă ale șefului statului din ultima vreme și-l acuză pe acesta că instigă la ură.

În opinia Vioricăi Dăncilă, șeful statului se închipuie “într-un plin război cu PSD”. În aceste condiții, crede Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis ar fi trebuit să demisioneze de mult din fruntea statului român.

Viorica Dăncilă iese la atac: ce-i transmite președintelui Klaus Iohannis

Zi decisivă pentru Guvernul Dăncilă! Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și analizată joi

Într-o postare pe Facebook, premierul demis susține că președintele ar încălca, în mod constant, Constituția prin deciziile sale.

„Am citit în presă declarațiile președintelui în funcție, care se închipuie “într-un plin război cu PSD” și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare. Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?”, a spus Viorica Dăncilă

Premierul demis insistă pe ideea că președintele ar crea artificial războaie pe scena politică.

„Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor. Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare! Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul președinte și viitorul Guvern al României – cu legea, cu românii și cu democrația. Pentru că, atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație si istoria a dovedit-o de nenumărate ori. Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român”, a concluzionat Viorica Dăncilă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe