Viktor Orban atacă „amestecarea de rase” în Europa. Spune că țările în care rasele se amestecă „nu mai sunt națiuni”

Beatrice Dumitru 25.07.2022, 09:55
Viktor Orban atacă „amestecarea de rase” în Europa. Spune că țările în care rasele se amestecă „nu mai sunt națiuni”

Premierul de extrema dreapta al Ungariei Viktor Orban a criticat „amestecarea” raselor europene și non-europene, într-un discurs care a stârnit indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni.
În discursul său de la Tușnad, premieru maghiar a spus că țările în care rasele se amestecă „nu mai sunt națiuni”.

„Nu vrem să devenim o rasă mixtă”

Viktor Orban a făcut aceste remarci în timpul unui discurs susținut anual la Băile Tușnad, unde a prezentat anterior idei politice majore sau direcții ideologice. În 2014 a spus pentru prima dată că vrea să construiască o „democrație iliberală” în Ungaria.

Premierul maghiar a afirmat că „migrația a diviziat Europa în două și țările în care europenii și non-europenii trăiesc împreună nu mai sunt națiuni” și că va veni vremea când oamenii din afara Europei să nu mai aibă voie să intre în Ungaria, chiar dacă trec prin granița Schengen.

Viktor Orban atacă „mixtiunea de rase” în Europa. Spune că țările în care rasele se amestecă „nu mai sunt națiuni”
Viktor Orban a fost la Tușnad.

Noi ungurii nu suntem o rasă mixtă și nu vrem să devenim o rasă mixtă. Țările în care europenii și non-europenii se amestecă nu mai sunt națiuni”, a spus Viktor Orban, citat de The Guardian.

Reacții după discursul lui Viktor Orban

El a susținut că este „un truc ideologic al stângii internaționale să spună că populația europeană este deja de rasă mixtă”. Katalin Cseh, europarlamentar din partidul de opoziție Momentum, a spus că este îngrozită de discursul premierului.

Declarațiile lui amintesc de o perioadă pe care cred că am dori cu toții să uităm. Ele arată într-adevăr adevăratele culori ale regimului”, a spus ea.

Pe Twitter, Cseh s-a adresat persoanelor de rasă mixtă din Ungaria: „Culoarea pielii tale poate fi diferită, poți veni din Europa sau de oriunde, dar ești unul dintre noi și suntem mândri de tine. Diversitatea întărește națiunea, nu o slăbește.”

Viktor Orban a criticat ajutorul militar pentru Ucraina

Discursul de anul acesta a lui Viktor Orban de la Tușnad a fost unul apocaliptic, în care a prezis declinul Occidentului și „un deceniu de pericol, incertitudine și război”. De asemenea, el a criticat aspru sprijinul militar occidental pentru Ucraina, poziționându-se drept cel mai important aliat al Moscovei în Uniunea Europeană.

Cu cât NATO le oferă ucrainenilor mai multe arme moderne, cu atât rușii vor împinge mai mult linia frontului. Ceea ce facem este să prelungim războiul”, a spus Viktor Orban.

Ungaria este membră a NATO, dar premierul maghiar este un aliat al lui Vladimir Putin cu care a discutat timp de cinci ore la Moscova, în februarie, cu puțin timp înainte de invazia rusă. Discursul a venit la două zile după ce ministrul său de Externe a făcut o călătorie surpriză în Rusia pentru a cere mai mult gaz.

Viktor Orban a afirmat că sarcina Occidentului nu ar trebui să fie să spere la o victorie a armatei ucrainene, ci să medieze un acord de pace.

Nu ar trebui să fim de partea Rusiei sau de partea Ucrainei, ci între cele două”, a spus el, adăugând că politica de impunere a sancțiunilor Rusiei nu a funcționat.

Viktor Orban a câștigat al patrulea mandat consecutiv de premierla alegerile din aprilie, guvernul său fiind acuzat că a înăbușit libertatea presei și că a revenit asupra normelor democratice de când partidul său Fidesz a câștigat puterea în 2010.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...