„Viitorul lui Ianis Hagi e în Italia”. Anunțul care îi pune pe jar pe fanii scoțieni ai românului

Marian Cărăvan / 14.04.2020, 12:00
„Viitorul lui Ianis Hagi e în Italia”. Anunțul care îi pune pe jar pe fanii scoțieni ai românului

Telenovela Ianis Hagi e de parte de a fi încheiată în această perioadă în care fotbalul e suspendat. Anunțul că Ianis Hagi ar putea reveni în Italia i-a pus pe jar pe fanii scoțieni ai internaționalului român.

„Viitorul lui Ianis Hagi e în Italia”. Anunțul care îi pune pe jar pe fanii scoțieni ai românului

Lazio îl monitorizează de ceva vreme pe Ianis Hagi, gruparea din capitala Italiei fiind interesată de achiziționarea internaționalului român, pentru care ar fi dispusă să ofere chiar mai mult decât cere Genk la momentul actual. Hagi jr. este împrumutat de Genk la Glasgow Rangers, formația scoțiană având posibilitatea activării clauzei de cumpărare, fixată de belgieni la 5 milioane de euro. Ei bine, Lazio ar plusa puțin, oferind cu un milion de euro mai mult. Dacă s-ar concretiza această tranzacție, Ianis ar reveni în Serie A, unde a mai evoluat pentru Fiorentina, însă fără succes.

Aducerea lui Ianis Hagi la gruparea surpriză din acest sezon de Serie A este o dorință mai veche a directorului sportiv Igli Tare, informează tuttomercatoweb.com. Conform aceleiași surse, „viitorul lui Ianis Hagi ar putea fi din nou în Italia”. Situația este însă departe de a fi lămurită, întrucât campionatul din Scoția (n.r. – Scottish Premiership) nu se poate relua mai devreme de 10 iunie, iar starea de suspendare poate continua și după acea dată. În aceste condiții, sezonul se va prelungi considerabil, în cazul în care se relua.

Ianis Hagi e în fruntea listei de achiziții. Pe ce mizează șefii lui Lazio

Planul oficialilor lui Lazio este de a întineri considerabil lotul, iar numele lui Ianis Hagi este în fruntea listei de achiziții, informau jurnaliștii de la Corriere Dello Sport, la începutul acestei luni, care au anunțat că 6 milioane de euro este oferta lui Lazio.

Conform sursei citate, fiul Regelui e monitorizat de Lazio după Campionatul Europeanul de tineret de anul trecut, la care România, cu Ianis Hagi titular, a făcut senzație. Nu l-au scăpat din ochi nici după transferul la Genk, dar împrumutul la Glasgow Rangers, care are posibilitatea de a-l cumpăra pe internaționalul român cu doar 5 milioane de euro, îi determină pe oficialii laziali să pluseze. Șefii lui Lazio mizează pe ambiţia lui Ianis – acesta ar dori să demonstreze că poate juca la cel mai înalt nivel după perioada mai puţin reuşită de la Fiorentina. Apoi, va conta enorm tentaţia de a juca din nou în UEFA Champions League (unde Lazio are mari șanse să ajungă) după apariţiile din toamnă în tricoul lui Genk.

Ianis Hagi, 21 de ani, a disputat 12 meciuri pentru Rangers, pentru care a marcat 3 goluri și a dat două pase decisive. Românul este cotat la 4,5 milioane de euro, conform transfermarkt.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI