VIDEO Viorica Dăncilă, huiduită și la Târgu Mureș: „Unde sunt spitalele? Viorico, Mureşul nu te vrea!”

Iorgu Ianusi 16.05.2019, 19:08
VIDEO Viorica Dăncilă, huiduită și la Târgu Mureș: „Unde sunt spitalele? Viorico, Mureşul nu te vrea!”

Un nou episod stânjenitor pentru Viorica Dăncilă. Șefa Guvernului a fost așteptată cu huiduieli, coroane de flori și lumânări. Doamna premier, alături de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a avut mai multe întâniri cu oficiali locali și cu doctori de la Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă din Târgu Mureş. 

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat la spital. Tot acolo au fost detașate și echipaje de jandarmi. Manifestanții criticau faptul că guvernanții nu au făcut schimbări necesare în sistemul de sănătate din România și că pacienții sunt tratați cu dispreț în unitățile medicale. Mulți dintre participanți au adus pancarte pe care scria „Viorico, Mureşul nu te vrea!”, „PSD=Cancerul sistemului de sănătate”, „Unde sunt spitalele regionale promise?”.

Viorica Dăncilă, ținta protestelor în fața spitalului. „Vă e rău la toți?”

Lista de scandări și sloganuri scrise pe pancarte continuă cu „#nimic” și „Mulţumim pentru nimic”. Jandarmii le-au cerut protestatarilor să plece din zonă, pentru că manifestația este una ilegală. În urma insistențelor forțelor de ordine, protestatarii au spus că au venit la spital pentru că se simt rău iar unul dintre jandarmi le-a răspuns: „Vă e rău la toţi?”.

Șefa Guvernului, hotărâtă să facă remanierea

În ciuda refuzului președintelui Kalus Iohannis de remaniere a Guvernului, pentru că persoanele propuse nu ar fi suficient de pregătite, Viorica Dăncilă nu renunță la această măsură. Premierul a spus că o decizie privind numirea a trei noi miniștri, inclusiv la Justiție, în locul lui Tudorel Toader, se va lua în următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD.

„Am văzut răspunsul dat de domnul preşedinte, un răspuns care arată că s-a referit doar la oportunitate, oportunitatea aparţine primului-ministru, mă aşteptam să fie probleme de legalitate pentru că aşa trebuia să arate motivarea. Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv şi vom lua decizii în ceea ce priveşte remanierea. Remanierea trebuie să aibă loc avem trei miniştri interimari.” Viorica Dăncilă

Urmăriți Impact.ro și pe