Victorie pentru Gigi Becali în duelul cu Talpan. Poate sau nu să joace pe Ghencea?

Marian Cărăvan 12.05.2020, 11:41
Victorie pentru Gigi Becali în duelul cu Talpan. Poate sau nu să joace pe Ghencea?

Noua arenă din Ghencea va fi o adevărată bijuterie, de care se pare că Gigi Becali nu se poate apropia, principalul oponent fiind juristul CSA Steaua, Florin Talpan. Cazul a ajuns în atenția unei importante instituții a statului român.

Victorie pentru Gigi Becali în duelul cu Talpan. Poate sau nu să joace pe Ghencea?

Cum construcția noului stadion din Ghencea se apropie cu pași repezi de finalizare, fiind primul din cele trei pregătite pentru EURO 2020 care va fi recepționat, apar tot mai multe discuții de modul în care va fi folosită arena pe viitor. Liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustață, care a spus că echipa finanțată de Gigi Becali, precum și CSA Steaua, pot juca fără probleme pe acest stadion, este contrat de juristul Florin Talpan, care nici nu vrea să audă de FCSB în Ghencea. Juristul CSA Steaua se opune vehement, susținând că Gigi Becali are datorii mari către Armată, neachitate de mai mult timp, existând și procese pe rol în acest sens.

Situația a ajuns însă și în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, iar președintele acestei instituții, Csaba Asztalos, spune că Florin Talpan nu este în măsuă să decidă cine va juca în Ghencea, pentru că este un stadion construit din bani publici. Și a adus în discuție cazul stadionului Ion Oblemenco din Craiova, acolo unde joacă CS U Craiova, din Liga 1, și unde Adrian Mititelu, patronul altei echipe cu denumirea Universitatea (n.r. – Mititelu susține că el deține adevărata Universitatea Craiova) revendică dreptul de a juca pe modernul stadion din Bănie. Între timp, echipa lui Mititelu, U Craiova 1948, a promovat în Liga 2, după ce FRF a decis „înghețarea” campionatului Ligii 3.

Ce spune Csaba Asztalos despre situația din Ghencea

După ce a anunțat că a început procedura de citare a părților în dosarul „FC Universitatea pe Ion Oblemenco”, Csaba Astzalos, președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, vine cu precizări importante și spune că problema e pe cale să se repete și la București, între CSA Steaua și FCSB, și ar putea fi preîntâmpinată.

„Este clar că trebuie să preîntâmpinăm în Ghencea problemele care sunt acum la Craiova. Nu îmi doresc să existe discuții și la această arenă, dar eu sper să nu avem bătăi de cap și cu stadionul din Giulești.

Și acolo am văzut că sunt două echipe Rapid, care s-au luptat sau se luptă în continuare pentru siglă, iar eu sper că acestea să nu se lupte cu aceeași înversunare și pentru dreptul de folosință al stadionului. Trebuie studiat cu atenție modul în care stadioanele respective se vor da în folosință, iar eu consider că domnul Florin Talpan nu poate să îi interzică lui Gigi Becali să joace cu echipa dânsului în Ghencea.

Nu este el în măsură să decidă așa ceva. Acolo trebuie discutat cu Ministerul Apărării Naționale, deoarece domnul Talpan trebuie să înțeleagă că și acest stadion, la fel ca cel din Craiova, este construit din bani publici. În Europa sunt echipe care joacă pe aceeași arenă în orașele respective”, a spus Csaba Asztalos pentru ProSport.

Urmăriți Impact.ro și pe