Victor Ponta ar putea ajunge din nou personaj de prim-plan în politică. Anunțul făcut de PSD îi dă speranțe

Redacția IMPACT 21.02.2021, 17:26
Victor Ponta ar putea ajunge din nou personaj de prim-plan în politică. Anunțul făcut de PSD îi dă speranțe

Fostul premier ar putea intra din nou pe scena politică, după înfrângerea puternică pe care a avut-o la ultimele alegeri parlamentare.

Victor Ponta ar putea ajunge din nou personaj de prim-plan în politică

Deși PRO România nu a trecut pragul electoral pentru a intra în Parlament, Victor Ponta, fondatorul și liderul partidului, ar putea reveni în centrul atenției. 

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat recent că PSD îşi propune să înființeze o „platformă” de stânga. Aceasta ar reuni toate formațiunile politice de stânga, inclusiv partidul format de Ponta. În cadrul acestei inițiative, Partidul Social Democrat ar dirija stânga politică, potrivit explicațiilor lui Vasile Dîncu.

Cultivăm şi vom cultiva, cu siguranţă, o altă filozofie de stânga. Nu suntem noi singura stângă din România, este o aroganţă prea mare să spui că tu eşti singurul de stânga, ăla-i singur de dreapta, ne lăudăm noi pe noi. Vreau să construiesc un bloc şi vom construi, împreună cu celelalte partide, un bloc de stânga pentru următoarele alegeri. Ecologiștii peste tot vin în această zonă. Am avut şi vom avea apropieri de ecologişti, de verzi, de cei din zona noastră. Mai sunt partidele mai mici de stânga”, a explicat Dîncu, în cadrul emisiunii Insider Politic.

Scopul acestei „platforme”? ”Ne va creşte şi procentul nostru pe măsură ce vom integra tot mai mult zona de tineri, vom aduce oameni noi. Consiliul Naţional va avea oameni care nu sunt membri de partid: experţi din societatea civilă, simpatizanţi de stânga, deci vom avea chiar funcții pentru aceşti oameni. În opoziţie îţi vin oameni serioşi, în opoziţie poţi doar să modernizezi în partid”, a explicat Vasile Dîncu duminică.

Alianța care ar fi putut schimba rezultatele

De asemenea, președintele Consiliului Național al PSD consideră că eșecul PRO România la ultimele alegeri parlamentare, organizate pe data de 6 decembrie 2020, poate fi justificat de faptul că cele două formaţiuni nu s-au aliat. ”Să vedem ce formă va găsi Victor Ponta pentru a ţine partidul în picioare pentru că este greu să ţii un partid când nu eşti partid parlamentar. Mie îmi pare rău că nu am reuşit să facem la ultimele alegeri generale, nu am reuşit să facem o alianţă cu Victor Ponta şi ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti ne-a făcut să pierdem alegerile la Bucureşti. El ştie foarte bine că noi am vrut să facem acest lucru”, a afirmat Dîncu în acest context.

La alegerile din decembrie 2020, pentru Camera Deputaților PSD a primit 1.705.777 de voturi, adică un procent de 28,90%. Pro România a acumulat doar 241.267 de voturi, atingând un procent de 4,09% și nereușind să treacă pragul electoral. În ceea ce privește Senatul, PSD a primit 1.732.276 de voturi, adică 29,32%, în timp ce PRO România doar 244.225 voturi- 4,13%.

Urmăriți Impact.ro și pe