Vicepreședinta SUA va veni în România, în contextul războiului din Ucraina. Când va ajunge în țară Kamala Harris

Ana Anitoiu 04.03.2022, 21:47
Vicepreședinta SUA va veni în România, în contextul războiului din Ucraina. Când va ajunge în țară Kamala Harris

Vicepreședinta Stetelor Unite ale Americii va veni în România, în contextul războiului din Ucraina declanșat de președintele rus Vladimir Putin. Kamala Harris va ajunge în țară săptămâna viitoare. Ea are în plan și o vizită în Polonia.

Când va ajunge Kamala Harris în România

Potrivit unor surse de la Casa Albă citate de presa americană, Kamala Harris va pleca spre Europa miercurea viitoare, 9 martie, li are două destinații stabilite: România și Polonia. Vizita ei va dura două zile, conform The Hill.

Întoarsă de curând de la Conferința de Securitate de la Munchen, Kamala Harris a vorbit în această săptămână cu prim-miniștrii Poloniei, Mateusz Morawicki, și României, Nicolae Ciucă. Vicepreședinta SUA a avut discuții și cu alți lideri europeni din NATO cu privire la războiul pornit de Rusia în Ucraina.

Biroul vicepreşedintei Statelor Unite ale Americii a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la planurile deplasărilor. Însă, un oficial de la Casa Albă a spus că Harris este implicată profund în interacţiunile Administraţiei SUA cu aliaţii şi partenerii.

„Vicepreședintele Kamala Harris va continua să se implice în aceste probleme alături de aliați și parteneri. Discuțiile ei recente au avut ca scop sublinierea puterii și unității alianței”, a spus oficialul.

Vicepresedinta SUA, Kamala Harris, va veni in Romania
Vicepresedinta SUA, Kamala Harris

Ce arme va trimite SUA în Ucraina

Anunțul referitor la vizita vicepreședintei SUA în România vine după ce Statele Unite ale Americii au transmis că vor trimite către Ucraina mai multe arme. Este vorba despre: antiaeriene, arme antitanc, armament de infanterie și diverse tipuri de muniție, dar și veste antiglonț.

Un oficial al administrației Biden a precizat că valoarea acestui ajutor militar este în valoare de 350 de milioane de dolari. Scopul acestor arme este apărarea ucrainenilor din prima linie care încearcă să facă față ofensivei ruse.

„Statele Unite și aliații săi acționează împreună pentru a oferi ajutor Ucrainei. Punem în aplicare toate instrumentele de care dispunem pentru a sprijini poporul ucrainean în aceste momente dificile în care se apără împotriva agresiunii rusești”, a spus oficialul american.

În ultima lună a anului trecut, Statele Unite ale Americii au trimis un pachet de asistență de securitate Ucrainei în valoare de 60 de milioane de dolari. Președintele Joe Biden a aprobat pachetul de asistență la data de 1 septembrie. Pachetul a inclus componente cu capacitate letală, inclusiv rachete antitanc Javelin.

Statele Unite ale Americii au deblocat inițial un ajutor militar pentru Kiev în valoare de 250 de milioane de dolari. În luna martie a anului trecut, a fost oferit Ucrainei un ajutor militar de 125 de milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...