Vezi Live Stream Online evenimentul Apple din această seară. Sunt dezvăluite noile MacBook-uri

Emanuela Pană 19.10.2021, 08:53
Vezi Live Stream Online evenimentul Apple din această seară. Sunt dezvăluite noile MacBook-uri

Apple urmează sa prezinte în doar câteva ore noile sale produse în cadrul evenimentului de lansare intitulat „Unleashed“. Ținând cont de faptul că, în urmă cu un an, gigantul din Cupertino promitea că va face tranziția la procesoare Apple Silicon pe computerele Mac, în vreme ce laptop-urile MacBook Pro ar fi următoarele la rând pentru un astfel de upgrade, am putea presupune că în această seară vom asista la prezentarea noilor modele cu ecrane de 14, respectiv 16. Mai multe detalii, în continuare.

Vezi Live Stream Online evenimentul Apple din această seară

Cele mai noi informații, neoficiale ce-i drept, spun că în această seară compania americană ar putea lansa noile modele de laptop-uri MacBook Pro și deși aceestea ar rezolva multe dintre problemele generației actuale, ar putea introduce un element care nu va fi apreciat de fanii Apple.

Cu un decupaj în partea de sus a display-ului, noile computere sunt concepute într-o manieră nu foarte diferită de ceea ce am văzut în ultimii patru ani la această gamă. Mai mult, chiar dacă ecranul este decupat, acesta nu ar găzdui un sistem Face ID, la fel ca pe telefoane și pe iPad Pro. În schimb, compania americană păstrează senzorul de amprentă Touch ID de pe tastatură, integrat în butonul Power.

Pentru cei ce nu știu, evenimentul de lansare „Unleashed“ va debuta la ora 20:00, ora României, în direct de la Apple Park, din Cupertino. Un indiciu că Apple urmează să lanseze noi modele de MacBook Pro ar fi faptul că MacBook Pro de 16 inci, bazat pe Intel, care timp de doi ani nu a mai fost actualizat, nu se mai găsește în multe dintre magazinele Apple. În ceea ce privește șansele ca Apple să aducă îmbunătățiri pentru iPad Pro cu motor M1 acestea sunt extrem de mici, întrucât produsul a fost actualizat în urmă cu şapte luni.

O altă variantă ar fi ca gigantul american să lanseze a treia generație de AirPods, deoarece rumorile cu privire la această lansare circulă de mult timp, mulți așteptându-se ca ele să fie arătate publicului la evenimentul care a avut loc în septembrie.

Cât despre noul MacBook Pro, scriind în buletinul informativ „Power On“, chiar înainte de evenimentul Apple din septembrie, reporterul Bloomberg, Mark Gurman, preciza că acesta „ar trebui să fie lansat în următoarele săptămâni. Apple face de obicei noile sale prezentări majore pentru Mac în octombrie. Deci, rămâneți la curent“.

Citește și: La ce oră începe evenimentul Apple din 18 octombrie și ce produse vor fi lansate

Sunt dezvăluite noile MacBook-uri

Alte detalii ar fi că decizia companiei de a alege un notch ar veni de pe urma faptului că marginile ecranelor sunt destul de subțiri. Camera web cu rezoluție Full HD și microfoanele laptop-lui vor fi găzduite în interiorul notch-ului, iar tastatura vine cu un design nou, port de încărcare MagSafe, un port HDMI și un slot pentru card SD, alături de trei port-uri Thunderbolt și un jack de 3,5mm pentru căști.

Potrivit unui utilizator numit NickXiao de pe Reddit, care susține că are aceste informații din surse apropiate de partenerii companiei, încărcarea prin USB-C este în continuare posibilă.

În ceea ce privește designul, noile laptop-uri vor fi ceva mai groase decât modelele anterioare, sau cel puțin așa se așteaptă, vor integra câte două ventilatoare la interior, capabile să răcească componente cu consum de 100W, timp în care liniile exterioare vor fi mai „drepte“, asemănătoare cu modelele iPhone și iPad din ultima vreme.

Codul în cea de-a șaptea versiune beta a macOS Monterey indică faptul că vor apărea două noi rezoluții de ecran, posibil modelele MacBook Pro de 14 și 16 inci.