Vești triste din lumea filmului. Actrița devenită celebră pentru vocea din animația Mica Sirenă, a murit

Ioana Bucur 02.08.2022, 15:11
Vești triste din lumea filmului. Actrița devenită celebră pentru vocea din animația Mica Sirenă, a murit

Una dintre vocile copilăriei unei generații întregi s-a stins. Actrița care a devent celebră pentru interpretarea din animația „Mica Sirenă” a murit. Anunțul tragic a fost făcut recent chiar de fiica artistei. În mesajul emoționant transmis de familie se face un apel inedit. Cum își doresc rudele actriței ca amintirea să îi fie celebrată de fanii celebrului desen.

A murit Pat Carroll, actrița devenită celebră pentru vocea din animația „Mica Sirenă”

Este doliu în lumea filmului. Pat Carroll, care a rămas în memoria oamenilor din întreaga lume ca vocea personajului negativ Ursula din animația „Mica Sirenă”, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani.

„Suntem întristați de trecerea în neființă a legendei Disney Pat Carroll, care i-a dat glas lui Ursula în Mica Sirenă. Vom prețui și ne vom aminti pentru totdeauna portretizarea ei iconică a Ursulei și interpretarea „Poor Unfortunate Souls”, au trasnmis cei de la Disney.

După o carieră de zeci de ani, actrița a murit. Anunțul a fost făcut chiar de fiica sa, Tara Karsian, pe o platformă de social media. Ea i-a rugat pe toți cei care au cunoscut-o să îi onoreze memoria într-un mod neobișnuit, rugându-i să râdă „zgomotos de absolut orice astăzi (și în fiecare zi înainte)”.

„Cu inima grea, scriu că mama mea, Pat Carroll, a murit la vârsta de 95 de ani. Vă rugăm să o onorați râzând zgomotos de absolut orice astăzi (și în fiecare zi înainte), pentru că, pe lângă talentul și dragostea ei strălucitoare, ne lasă pe sora mea Kerry și pe mine, cel mai mare dar dintre toate, impregnându-ne cu umor și abilitate. să râzi… chiar și în cele mai triste momente”, a scris fiica lui Carroll, Tara Karsian, pe Instagram, semnând postarea cu numele său și al surorii sale, Kerry Karsian.

Vești triste din lumea filmului. Actrița devenită celebră pentru vocea din animația Mica Sirenă, a murit
Pat Carroll

O carieră spectaculoasă

Pat Carroll s-a născut pe 5 mai 1927. Avea doar 20 de ani când și-a făcut debutul pe o scenă de teatru, primind un rol în piesa „Gâscă Gander”. Un an mai târziu obținea primul rol într-un film, „Hometown Girl”. Au urmat apariții în spectacole precum „Make Room for Daddy”, între anii 1961 și 1964, sau Caesar’s Hour.

Actrița care și-a împrumutat vocea pentru „Mica Sirenă” ca Ursula are în palmares și o serie de premii. Printre acestea se numără un Emmy pentru „Caesar’s Hour” în 1956, premiul Grammy pentru cel mai bun cuvânt vorbit, documentar sau dramă în 1980, premiile Helen Hayes pentru susținerea cărților pentru interpretările ei din „Soțiile vesele din Windsor” și „Romeo și Julieta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...