Vești grozave pentru părinți și bunici. Schimbarea anunțată de ministrul Educației pentru prima zi de școală. „Bucuria va putea fi împărtășită din nou”

Ana Anitoiu 02.09.2022, 18:06

Părinții și bunicii din România primesc vești grozave, după doi ani de restricții ce au fost impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat o schimbare pentru prima zi de școală, luni, 5 septembrie.

Ministrul Educației, anunț pentru părinți și bunici

Sute de părinți au scris pe rețelele sociale că au primit mesaje de la școli și grădinițe cum că ar exista un ordin al ministrului Educației prin care părinții și bunicii nu pot intra în sălile de clasă. Explicațiile date erau diferite de la un mesaj la altul și de la o școală la alta.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a anunțat că părinții și bunicii sunt bineveniți să participe la prima zi de școală în acest an. Oficialul a precizat că aceștia vor putea intra și în sălile de clasă și a adăugat că s-ar bucura să vadă cât mai multe fotografii cu elevi alături de familiile lor.

Vesti grozave pentru parinti si bunici. Schimbarea anuntata de ministrul Educatiei pentru prima zi de scoala
Eleva la scoala. Foto: pexels.com

„Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.

Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală. Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev. Toate cu hashtag-ul ScoalaDeschisa”, a transmis Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătății, avertisment

Ministerul Sănătății a avertizat că virozele respiratorii apar frecvent în sezonul rece și pot afecta colectivitățile în care copiii desfășoară activități de învățământ. COVID-19 și gripa fac parte din categoria virozelor respiratorii ce pot duce la complicații, în special în cazul persoanelor care prezintă comorbidități precum boli pulmonare, cardiovasculare, diabet și altele.

Infecțiile respiratorii pot fi prevenite și controlate în mare măsură, cu respectarea unor reguli precum: spălarea frecventă a mâinilor și dezinfecția lor; dar și aerisirea frecventă a sălilor de clasă, cel puțin 10 minute după fiecare oră de curs, și curățarea și dezinfectarea suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor. O altă măsură este evitarea schimburilor de obiecte personale.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...
Recomandări