Vești grozave pentru bucureșteni. Se deschide cel mai așteptat pasaj, o premieră pentru infrastructura Capitalei

Ana Anitoiu 23.09.2022, 08:04

Cel mai așteptat pasaj din București, o premieră pentru infrastructura Capitalei, se va deschide în curând. Acesta va elimina cozile ce se formează pe Centură și timpul mare de așteptare în traficul de pe această șosea, ce poate depăși o oră.

Când se deschide cel mai așteptat pasaj

Conform Primăriei Sectorului 6 al Capitalei, Pasajul de la Domnești, primul de tip giratoriu suspendat care va fi deschis pe Centura Capitalei, are o lungime de 536 de metri și va descongestiona traficul la Ciorogârla pe Autostrada A1, pe Prelungirea Ghencea și pe Drumul Județean din Domnești.

Pasajul de tip giratoriu suspendat de la Domnești, așteptat de numeroși șoferi care circulă pe Centura Capitalei, va fi deschis pe 15 noiembrie, conform unui mesaj publicat de Primăria Sectorului 6, pe rețeaua socială Facebook.

Se deschide cel mai asteptat pasaj, o premiera pentru infrastructura Capitalei
Lucrari la Pasajul de la Domnesti. Foto: Facebook/ Primaria Sectorului 6

În ce stadiu se află lucrările la pasaj

Conform reprezentanților Primăriei, a fost încheiată asfaltarea pe toată suprafața tablierului metalic și se pregătesc pentru acest proces rampa de urcare spre Chiajna și rampele de coborâre spre Bragadiru și București.

Totodată, s-a turnat stratul de balast stabilizat la rampa de urcare dinspre Bragadiru. În prezent, se montează dispozitivele de rost pe girația suspendată, precum și pe rampele tablierului metalic. În plus, se continuă asfaltarea rampei de coborâre către Chiajna.

„Continuă lucrările la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Domnești și a fost finalizată turnarea plăcilor de beton. De asemenea, se lucrează și la trotuarele din beton armat și la grinzile de parapet.

Continuă și așternerea stratului de balast stabilizat la rampa de urcare spre București și au fost finalizate plăcile de racordare, trotuarele și grinzile de parapet. Se montează stâlipii pentru iluminat, dar și lămpile de pe zona pasajului.

Se pune parapetul rutier, balustrada pietonală și se realizează bazinele pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București”, a explicat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Primăria Municipiului București a transmis, joi, că în zilele următoare va fi emisă autorizația de demolare a imobilelor expropriate de pe Prelungirea Ghencea, aflate după Râul Doamnei. Lucrările vor începe până la sfârșitul acestui an, după ce Inițiativa Prelungirea Ghencea a anunțat un protest masiv pentru data de 24 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...