Vești bune pentru românii care au probleme din cauza anulării zborurilor de la Blue Air. Anunțul de ultimă oră făcut de MAE

Ioana Bucur 07.09.2022, 19:12
Vești bune pentru românii care au probleme din cauza anulării zborurilor de la Blue Air. Anunțul de ultimă oră făcut de MAE

Decizia companiei aeriene a creat haos pe aeroporturile din Europa. După aproape 24 de ore, vin vești bune pentru miile de români care au probleme din pricina anulării zborurilor Blue Air. MAE, anunț de ultimă oră pentru cei care au rămas blocați peste hotare.

MAE, anunț ce îi vizează pe românii afectați de anularea zborurilor de la Blue Air

Anunțul că Blue Air își anulează zborurile din România din cauza popririlor puse de Ministerul Mediului pe toate conturile companiei a creat haos pe aeroporturile din Europa. Mii de persoane s-au trezit într-o situație de neimaginat.

Înțelegând situația disperată a celor care au rămas blocați peste hotare, reprezentanții Tarom au anunțat, miercuri, că se vor face „toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi, care se află momentan blocaţi pe diverse aeroporturi din străinătate”.

„În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, Tarom precizează că, deşi se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat şi un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi, care se află momentan blocaţi pe diverse aeroporturi din străinătate”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de compania Tarom.

Tot miercuri, MAE a anunțat că a fost deschisă o nouă linie telefonică pentru românii care încă așteaptă pe aeroporturile din străinătate, după anularea zborurilor operate de Blue Air.

Vești bune pentru românii care au probleme din cauza anulării zborurilor de la Blue Air. Anunțul de ultimă oră făcut de MAE
Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Externe, cei afectați vor putea suna și la numărul 004 021 4311869 pentru a-și anunța situația și a cere sprijin pentru repatriere.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că pune la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, o linie telefonică suplimentară, respectiv 004 021 4311869, la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii, în plus faţă de contactele anunţate deja în cursul zilei de ieri, 6 septembrie, care rămân disponibile: numărul 004 0751084537 şi adresa de email [email protected], care de asemenea este recomandat a fi utilizată, alternativ utilizării numerelor de telefon menţionate”, a transmis, miercuri, MAE, într-un comunicat de presă.

Compania a scăpat de poprire

Între timp, reprezentanți ai Administrației Fondului de Mediu au anunțat că a fost suspendată poprirea conturilor companiei Blue Air și că s-a stabilit un grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

Blue Air are o datorie ce depășește 27,8 milioane de euro către Administrația Fondului de Mediu (AFM).

„În urma solicitării transmise în dimineaţa zilei de 7 septembrie 2022, de eşalonare la plată a obligaţiilor restante la Fondul pentru Mediu şi a transmiterii documentaţiei necesare pentru începerea procedurii de eşalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei BLUE AIR AVIATION S.A şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei”, a transmis AFM, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...