Vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii care ar putea primi bani în plus

Madlen Moraru 20.06.2020, 08:41
Vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii care ar putea primi bani în plus

Veștile sunt bune pentru pensionarii români. Ar putea primi bani în plus, în fiecare lună, odată cu suma pe care o primeau deja de la stat. Trebuie îndeplinite însă câteva condiții pentru acești bani de către românii care își doresc o subvenționare.

Vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii care ar putea primi bani în plus

Veștile bune pentru pensionarii români li se adresează și celor care au vârsta de peste 75 de ani. Alături de un nivel al pensiei minime sociale scăzut. La fel, și persoanele care sunt fără adăpost ar putea pe viitor să beneficieze de două mese calde pe baza unor tichete valorice acordate lunar. Este vorba de tichete cu o valoare de 180 de lei pe lună. Acest proiect de ordonanță de urgență se află deja în dezbatere publică la Ministerul Fondurilor Europene. Și persoanele fără un adăpost stabil au fost incluse în cea mai nouă schemă guvernamentală.

Vești bune pentru pensionari! Cine sunt românii care ar putea primi bani în plus
Veștile bune sunt pentru pensionarii peste 75 de ani, care vor primi bani în plus lunar

Totodată, au existat până acum numeroase zvonuri legate de creșterea pensiilor, pentru acest an. Nu este cunoscut ce decizie oficială va fi luată pentru luna septembrie, când era cunoscut că ar fi trebuit să fie crescut acest drept bănesc. De această dată a fost anunțat că românii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale vor primi de acești bani. Proiectul de OUG stabilește însă că respectivele tichete ce ar putea fi acordate și în cazul oamenilor străzii vor putea fi folosite doar pentru achiziționarea de alimente. Nu vor putea fi preschimbate pentru sume de bani.

În anul 2019, în România a fost înregistrat un număr mediu de pensionari de 5,157 milioane de persoane. Este o cifră aflată în scădere cu 50.000 de persoane, față de anul 2018. Cei care vor beneficia de aceste tichete nu vor putea primi un rest bani, atunci când sunt achiziționate mesele calde. Tichetele vor fi de tipul electronic și se vor alimenta lunar cu suma de 180 de lei. Persoanele care nu se pot deplasa și care totuși se încadrează în respectivele condiții pentru a beneficia de tichetele valorice pot primi masa caldă la domiciliu, anunță Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe