Vestea proastă a momentului pentru români. Apare o nouă taxă de la 1 iunie 2023

Ana-Maria Tudor 27.05.2023, 13:16
Vestea proastă a momentului pentru români. Apare o nouă taxă de la 1 iunie 2023

Începând cu data de 1 iunie 2023, noua taxă auto devine obligatorie, aceasta va trebui plătită de către toți românii care se deplasează pe litoral în acest sezon estival. În plus, Guvernul a decis să ofere o minivacanță suplimentară elevilor și bugetarilor, prin realizarea unei punți între Ziua Copilului și Rusalii. Astfel, în perioada 1-5 iunie 2023, aceștia vor beneficia de zile libere. Această pauză începe cu Ziua Copilului (1 iunie) și continuă cu Sărbătoarea Rusaliilor, care cade în acest an pe 4 și 5 iunie. Totodată, șoferii care se îndreaptă către litoralul românesc în această minivacanță de 1 iunie vor fi obligați să plătească o nouă taxă, și anume taxa de parcare de pe litoral.

Taxa de parcare pe litoral

Începând cu data de 1 iunie, odată cu începerea sezonului estival, regulile privind taxa de parcare în stațiunea Mamaia se modifică. Dacă în perioada de extrasezon se aplică tariful pentru Zona 2 fără costuri suplimentare în weekend, acum stațiunea Mamaia devine zona 0. Astfel, șoferii vor trebui să plătească tarifele de parcare aferente acestei zone, inclusiv în weekend, în intervalul orar 08:00 – 20:00. În stațiunea Mamaia șoferii vor trebui să plătească următoarele tarife de parcare, conform informațiilor din Hotărârea Consiliului Local nr. 123/2021:

-Tariful standard este de 4 lei pe oră.

-Prima oră de parcare costă 2 lei.

-Primele 30 de minute sunt gratuite.

De asemenea, există și tarife pentru durate mai lungi de parcare:

-Pentru 2 ore de parcare se va plăti 6 lei.

-Pentru 3 ore de parcare se va plăti 10 lei.

Taxa de parcare poate fi achitată prin diverse modalități, cum ar fi plata la automatele electronice din parcare (utilizând card bancar, bancnote sau monede), prin SMS, utilizând aplicația „Constanța Parking” dar și prin tichete răzuibile.

Cât cheltuiești pe o noapte de cazare pe litoralul românesc

Cum arată o cameră în unicul hotel de o stea de pe litoral

În perioada minivacanței de Rusalii, care se desfășoară între 1 și 5 iunie 2023, românii au ocazia să călătorească în diferite destinații din țară. Totuși, prețurile la cazări au înregistrat o creștere de aproximativ 16%, ceea ce poate face ca unele persoane să nu își mai permită anumite opțiuni de cazare.

Cu toate acestea, există programul „Litoralul pentru toți”, care se desfășoară între 22 mai și 18 iunie și oferă reduceri semnificative. Românii pot beneficia de prețuri reduse cu până la 70% la cazare în această perioadă. Există și oferte all-inclusive care încep de la 160 de lei pe noapte, de persoană, la un hotel de trei stele, cu o durată minimă de ședere de cel puțin trei nopți. De asemenea, sunt disponibile și cazări cu tarife începând de la 34 de lei pe noapte, de persoană, însă acestea nu includ micul dejun și necesită o ședere de cel puțin cinci nopți.

Urmăriți Impact.ro și pe