Vestea momentului de la Marius Budăi. Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Beatrice Dumitru 19.06.2023, 16:03
Vestea momentului de la Marius Budăi. Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Veste bună pentru milioane de români. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre recalcularea pensiilor și a anunțat când vor crește veniturile seniorilor din România. Astfel, în mai puțin de trei luni va exista o nouă formulă de lege. Ce planurile are coaliția de guvernare cu privire la creșterea pensiilor.

Când se vor majora pensiile românilor

Marius Budăi a prezentat planurile coaliției guvernamentale pentru a sprijini pensionarii. Potrivit acestuia, până la 1 septembrie, Ministerul Muncii va elabora o lege privind pensiile, care va fi supusă aprobării Guvernului și va fi trimisă în dezbatere în Parlament.

După implementarea măsurilor, veniturile pensionarilor vor crește. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024 seniorii din România vor avea pensii mai mari. 

Vestea momentului de la Marius Budăi. Ce se întâmplă cu pensiile românilor
Pensiile românilor se vor majora.

Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim. Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor”, a declarat Marius Budăi la România TV.

Ce a mai anunțat Marius Budău

Ministrul Muncii a mai precizat că recalcularea pensiilor este o prioritate și că se lucrează la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. După aprobarea și publicarea legii în Monitorul Oficial, va avea loc recalcularea, iar cei care au fost dezavantajați în trecut vor beneficia de o corecție a veniturilor.

Nu va fi amânată recalcularea pensiilor, lucrăm la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. Când vom avea legea trecută de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, vom avea recalcularea. Cei care au fost dezavantajați – pentru care au ieșit mai devreme la pensie, dar au cotizat – se va face această echitate și cu siguranță vor câștiga la pensii”, a subliniat Marius Budăi.

De asemenea, Marius Budăi a mai anunțat că, până la sfârșitul anului 2023, pe lângă aceste măsuri, vor fi acordate noi ajutoare pentru cei mai săraci dintre români.

România avea la finalul anului 2022 aproximativ cinci milioane de pensionari, cu 75.000 mai puţini faţă de 2021, iar pensia medie lunară a fost de 1.855 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...