Veste uriașă pentru CSM București. „Tigroaicele” vor juca în Champions League, deși Rapid este echipa care a câștigat campionatul

Sorin Barbu 27.06.2022, 14:05
Veste uriașă pentru CSM București. „Tigroaicele” vor juca în Champions League, deși Rapid este echipa care a câștigat campionatul

Echipa feminină CSM București va evolua pentru a opta oară consecutiv în Champions League. „Tigroaicele” au primit un „wild card” din partea EHF și vor participa alături de campioana Rapid în această competiție.

CSM București, din nou în Champions League

CSM București nu a avut un an grozav. Echipa condusă în teren de Cristina Neague nu a reușit să câștige titlul, care a fost adjudecat de Rapid, după o pauză de 19 ani. Și totuși, șansa le surâde „tigroaicelor”. CSM București a fost anunțată că va participa în Champions League și se regăsește printre cele 16 echipe care vor lua startul în cea mai importantă competiție inter-cluburi rezervată handbalului feminin. CSM București a primit un „wild card” și va juca alături de Rapid. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a clubului din București.

„Federația Europeană de Handbal a anunțat astăzi restul echipelor care vor completa careul de ași din viitorul sezon în EHF Champions League – sezonul 2022/2023. Tigroaicele vor evolua pentru al optulea sezon consecutiv în cea mai importantă competiție intercluburi la nivel european, după ce au primit wild-card-ul din partea EHF”, a anunţat CSM Bucureşti, pe pagina oficială de Facebook.

CSM Bucureşti a triumfat în Champions league în 2016, după o finală terminată la loviturile de la 7 metri, în faţa lui Gyor. Rapid se va afla la prima participare în Champions League, în noul format. Handbalistele au câştigat titlul în faţa celor de la CSM Bucureşti, în ultima etapă, după o victorie în faţa lui SCM Rm. Vâlcea.

CSM București are o nouă conducere, după ce Gabi Szabo a fost detașată din ordinul primarului General al Capitalei. În timp de fost atletă a anunțat că va contesta această decizie în instanță, Cristina Vărzaru a fost numită în funcția de manager general al clubului. „Mă gândesc la un nou titlu suprem european, la o nouă Ligă a Campionilor pe care să o aducem la Bucureşti!”, a declarat Cristina Vărzaru.

Echipele feminine care au primit wild card:
DHK Banik Most
Brest Bretagne Handball
FTC Rail-Cargo Hungaria
Storhamar Handball Elite
CSM Bucuresti
RK Krim Mercator
Kastamonu Belediyesi GSK
Acestea li se vor alătura formațiilor RK Lokomotiva Zagreb (Croația), Odense Handbold, Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), SG BBM Bietigheim (Germania), Gyori Audi ETO KC (Ungaria), Buducnost BEMAX (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia), CS Rapid Bucuresti (România), echipe calificate în urma locului obținut în campionat.

Minaur Baia Mare n-a fost primită în Ligă:
La băieți, CS Dinamo va fi singura reprezentaantă a României, după ce EHF a refuzat cererea celor de la Minaur Baia Mare de a primit și ea un wild card.

Urmăriți Impact.ro și pe