Veste proastă pentru Cristina Neagu. Ce va trebui să facă cea mai bună handbalistă a lumii

Marian Cărăvan 18.06.2020, 17:02

Cristina Neagu nu va avea o misiune ușoară în acest an. S-a nimerit cum nu se putea mai rău pentru cea mai bună handbalistă a lumii și colegele sale.

Iarnă „fierbinte” pentru Cristina Neagu și celelalte tricolore

Tragerea la sorți pentru Campionatul European de Handbal a plasat naționala feminină a României într-o adevărată grupă a morții, „tricolorele” având adversare de calibru: Norvegia, Germania și Polonia. Astfel, e o veste proastă pentru Cristina Neagu&Co., care vor avea serios de tras în Grupa D, pentru a merge mai departe în competiția europeană programată în perioada 3-20 decembrie, în Danemarca și Norvegia. Iată că deși a fost în prima urnă la tragerea la sorți, România a nimerit într-o grupă infernală.

Naționala României, pregătită de Bogdan Burcea, s-a calificat direct la turneul final, după ce preliminariile nu s-au mai putut desfășura din cauza pandemiei de coronavirus. Privind grupa de coșmar în care se află România, putem constata că este aproape aceeași grupă ca la Euro 2018, locul Cehiei fiind luat de Polonia.

Programul României în Grupa D va fi următorul: 3 decembrie, România – Germania; 5 decembrie, Polonia – România; 7 decembrie, România – Norvegia.

Cum arată cele patru grupe de la EURO 2020

Campionatul European de Handbal Feminin se va desfășura în perioada 3-20 decembrie, în Danemarca și Norvegia. Vor fi 4 grupe de câte patru echipe, iar în Main Round se califică primele trei echipe din fiecare grupă.
Va fi a 14-a ediție a campionatelor continentale, una care este pusă însă, în acest moment, sub semnul incertitudinii din cauza pandemiei de coronavirus. Federația din Norvegia a anunțat că nu va putea organiza întrecerea dacă nu se va desfășura în tribune cu spectatori, pentru că altfel pierderile economice ar fi foarte mari.

Grupele de la Campionatul European de Handbal:

Grupa A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

Grupa D: România, Norvegia, Germania, Polonia

 

Urmăriți Impact.ro și pe