Veste majoră pentru românii care merg la Lidl. Vei fi servit mai bine, care este motivul

Ioana Bucur 23.02.2022, 14:04
Veste majoră pentru românii care merg la Lidl. Vei fi servit mai bine, care este motivul

Primăvara va aduce vești bune atât pentru angajați cât și pentru românii care merg la Lidl. O decizie ce îi afectează direct pe unii dintre salariați va avea efecte pozitive și pentru clienții lanțului ce are peste 300 de magazine și a creat în jur de 10.000 de locuri de muncă la noi în țară. Decizia anunțată de reprezentanții celebrului retailer va fi aplicată începând cu data de 1 martie 2022.

Anunțul făcut de Lidl

Angajații care sunt mulțumiți de salariul primit vor munci mereu mai bine, iar în cazul celor care lucrează în comerț, acest lucru înseamnă și o experiență mai plăcută la cumpărături pentru clienți.

La zece ani de la deschiderea primul magazin în România, Lidl are astăzi o reţea locală de peste 300 de magazine şi o echipă de aproximativ 10.000 de angajaţi la nivel naţional. De la 1 martie 2022, compania a anunțat că va mări cel mai mic salariu brut cu 12,5%, la 4.950 de lei, ceea ce înseamnă 2.900 lei net.

Angajații Lidl România activi pe tot parcursul anului financiar 2022 vor primi, odată cu salariul lunii februarie 2023, și un bonus anual echivalent cu valoarea salariului de bază din luna respectivă. Acest bonus va fi calculat în funcție de perioada lucrată, în cazul celor care se vor angaja în anul 2022.

Veste majoră pentru românii care merg la Lidl. Vei fi servit mai bine, care este motivul

Peste 300 de magazine în România

Celebrul retailer a intrat pe piața locală acum zece ani și a încheiat 2021 cu peste 300 de magazine în țara noastră și aproximativ 10.000 de angajați la nivel național. De asemenea, compania lucrează cu peste 400 de furnizori de produse din țară, iar în ultimii cinci ani a facilitat exporturi de peste 164 de milioane de euro pentru produsele furnizorilor români către alte piețe din Europa.

„Retailerul a ajuns în prezent la o reţea locală de peste 300 de magazine şi o echipă de aproximativ 10.000 de angajaţi la nivel naţional. În toţi cei 10 ani de activitate, Lidl România s-a remarcat prin investiţii atât în economie, cât şi în societate: de la susţinerea producătorilor români, până la investiţii de peste 106,5 milioane de lei în programe dezvoltate împreună cu societatea civilă”, a transmis compania.

În portofoliul Lidl sunt și cinci depozite, în localităţile Chiajna, Iernut, Lugoj, Nedelea, Roman. Cel de-al şaselea este în construcţie, în localitatea Fundeni, lângă Bucureşti, mai spune compania.

„Lidl facilitează exportul de marfă provenită de la furnizorii din România către magazinele Lidl din alte ţări, făcând cunoscute produsele româneşti şi către clienţii din alte ţări. În ultimii cinci ani, Lidl România a facilitat exporturi de peste 164 de milioane de euro pentru produsele furnizorilor români, către pieţele din Europa”, a mai anunţat compania.

În parcările magazinelor sale din România, Lidl are și o reţea de peste 140 de puncte de reîncărcare pentru maşini electrice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...