Ministerul Finanțelor Publice a anunțat o serie de noi măsuri economice care sunt incluse în planul de redresare economică gândit de Executiv. Anumite măsuri adoptate printr-un proiect de Ordonanță de Urgență include și noi prevederi pentru hotelieri, alături de ceilalți operatori economici din domeniul HoReCa.
Hotelurile, restaurantele și cafenelele vor fi scutite de la plata impozitului pentru o perioadă de 90 de zile, potrivit declarațiilor transmise marți de Ionel Dancă, șeful cancelariei Guvernului. Plata impozitului pentru companiile din industria ospitalității nu se va mai face până la 25 iulie, ci până la 25 octombrie 2020. Practic, din impozitul anual pe care un operator economic din zona HoReCa îl plătește se scad 90 de zile de la plata acestuia.
„În domeniul HoReCa au fost adoptate două reglementări importante. Scutirea de plata impozitului pentru o perioada de 90 de zile. Impozitul e un impozit anual și din cuantumul impozitului anul se scade perioada de 90 de zile. Plata acestui impozit se va face până la dată de 25 octombrie 2020. A fost amânat termenul de plata la 25 iulie la 25 octombrie”, a precizat marți Ionel Dancă.
Totodată, companiile care desfășoară activități pe plajele redeschise din România vor fi scutiți de una din taxele pe care trebuiau să le plătească pentru administrarea plajelor.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Operatorii economici care desfășoară activități pe plajă erau obligați la plata unor taxe de administreare a acestor plaje. Sunt scutiți de una dintre aceste tranșe. Au fost prelungite unele termene în ceea ce privește obligațiile de plata. Operatorii economici au beneficiat de posibilitatea suspendării unor plăti. Potrivit noului act normativ periodada până la care ei beneficiază de această formă se prelungește până la 25 octombrie. Au fost adăugată 2 noi perioade care pot face obiectul acestei bonificații. Pentru cei care plătesc până la 25 iulie impozitele aferente trimestrului 2 și cei care plătesc până pe 25 octombrie impozitele aferente trimestrului 3”, a mai declarat șeful cancelariei Guvernului, potrivit Mediafax.
Impozitul specific a fost introdus prin Legea 170/2016 (numită Legea HoReCa), ce a intrat în vigoare în anul 2017. Acesta se aplică activităţilor hoteliere, de restaurant, bar & cafenele sau catering, scrie Agerpres.