Veste bună pentru români! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2021. A fost făcut anunțul oficial

Andreea Bisinicu 29.12.2020, 20:28
Veste bună pentru români! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2021. A fost făcut anunțul oficial

Veste bună pentru români! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2021. A fost făcut anunțul oficial. Ce spun autoritățile privind voucherele pentru anul care vine. Vor putea sau nu românii să plece în străinătate?

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2021

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2021. La sfârșit de an 2020 iată că apare și o veste bună. Pentru că pandemia de coronavirus i-a împiedicat pe români să se bucure de o vacanță așa cum își doreau, fie că vorbim de câteva zile libere pentru a merge la mare sau la munte, fie că vorbim de plecat în străinătate, vestea aceasta a venit la fix pentru cei dornici de aventuri și pasionați de călătorii. Voucherele de vacanță, cele pe care toți românii le folosesc pentru a se bucura de un concediu bine meritat, vor fi acordate și anul viitor, doar că există o mică schimbare. Acestea vor fi trimise în format electronic, spun autoritățile, și se pot folosi doar pe teritoriul țării noastre.

„Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021 (…) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”, se menţionează în nota de fundamentare, potrivit celor de la Digi24.

Romanii vor beneficia de voucherele de vacanta si in anul 2021. Cat valoreaza un tichet
Romanii vor beneficia de voucherele de vacanta si in anul 2021. Cat valoreaza un tichet

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță care nu rămas nefolosite

Voucherul de vacanţă emis pentru anul 2021 are va fi în valoare de 1.450 lei pentru cei angajați în sistemul bugetar. Este important de menționat că aceste vouchere de vacanță vor fi emise doar în format electronic. În cazul salariaţilor care lucrează la privat, voucherele de vacanţă se acordă în limita a şase salarii minime brute pe ţară în decursul unui an fiscal, conform OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Voucherele de vacanţă emise în perioada ianuarie-decembrie 2021 vor fi valabile doi ani de la data emiterii.
Proiectul de OUG prevede sancţionarea şi a unităţilor de cazare, nu doar a agenţiilor de turism, şi chiar retragerea certificatului de clasificare în cazul în care solicită un preţ mai mare pentru vacanţele plătite cu vouchere faţă de cele plătite prin alte mijloace de plată. Amenda este reprezentată de 14 puncte de amendă, ceea ce reprezintă, în prezent, 31.220 lei.

Conform celor de la avocatnet.ro, proiectul prevede că din 1 ianuarie 2022 va intra în vigoare reglementarea voucherelor de vacanţă inclusă în Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act ce reuneşte toate tipurile de tichete ce pot fi acordate salariaţilor din România. În prezent, aplicarea acestei prevederi este prevăzută începând cu 1 ianuarie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe