Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Mâine se deschide sezonul de schi de la Poiana Braşov

Elena Avramescu 23.12.2021, 16:57
Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Mâine se deschide sezonul de schi de la Poiana Braşov

Vineri, 24 decembrie 2021, se va deschide sezonul de schi de la Poiana Braşov spre fericirea iubitorilor sporturilor de iarnă, care vor putând utiliza toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul şi cele două pârtii pentru începători. Informația a fost dată de primarul Braşovului, Allen Coliban.

Mâine se deschide sezonul de schi de la Poiana Braşov

Avem zăpadă suficientă, astăzi încă se lucrează la foc continuu pentru ultimele pregătiri, dar aşteptăm toţi românii, braşoveni şi turişti, să vină în Poiana Braşov pentru schi de calitate. Chiar dacă săptămâna viitoare s-au anunţat temperaturi pozitive, suntem optimişti, pentru că avem un strat de bază consistent.

Am lucrat în toate aceste zile în care am avut temperaturi negative şi sper să trecem cu bine peste sărbători şi, de asemenea, să vină noi ninsori, a spus joi primarul Braşovului, Allen Coliban, după ce a verificat una dintre pârtiile amenajate, potrivit Agerpres.

Astfel că se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului şi Drumul Roşu, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia, precum şi pe pârtiile Kanzel, Doamnei şi Ruia, cu ieşire în Drumul Roşu, după care către telescaunul Ruia.

Drumul Roşu va fi amenajat şi în zona inferioară, prin urmare schiorii vor putea coborî până la staţia inferioară a telegondolei. Până vineri se va încerca şi amenajarea bretelei de legătură dintre Drumul Roşu, pe Sub Teleferic, spre Pârtia Bradul, iar tot în cursul zilei de vineri vor fi deschise şi pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion.

Maine se deschide sezonul de schi de la Poiana Brasov
Poiana Brasov

Potrivit Primăriei Braşov, starea pârtiilor este foarte bună, în ultima perioadă înregistrându-se temperaturi negative, care au permis funcţionarea non-stop a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-a adăugat şi ninsoarea.

În urma temperaturilor foarte scăzute din ultima perioadă, am reuşit să producem suficientă zăpadă artificială pentru a deschide, începând de mâine (vineri n.red.), toate pârtiile din partea superioară a masivului. Până la îmbarcarea în telescaunul Ruia stratul de zăpadă are undeva peste 50 de centimetri grosime în stadiu aşezat, bătut, iar în partea inferioară vom lucra la o coborâre pe Drumul Roşu până la telegondolă.

Stratul de zăpadă, din punctul de vedere al calităţii, este excelent, pe săptămâna viitoare se anunţă o uşoară încălzire, dar vom lucra să deschidem şi partea inferioară, a spus şeful Serviciului pregătire pârtii, Comprest SA, Adrian Biriboiu.

În privința transportul pe cablu, de vineri vor fi funcţionale telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Ultima urcare va fi la ora 15,45 și vor fi puse la dispoziție trei puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră) şi două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.

Din păcate, valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2020-2021 nu se va putea prelungi în acest sezon de schi.

Tarifele la transportul pe cablu au crescut cu până la 20%, însă unele categorii au rămas la acelaşi nivel ca în ultimii ani, cum ar fi cartela de zece puncte pentru copii. Astfel că tarifele variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte, însă este și varianta achiziţionării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult.

În schimb, pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 365 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...