„Vedeți că până și greva are ceva avantaje”. Klaus Iohannis, glume cu elevii în timp ce profesorii sunt în stradă

Corina Oprea 25.05.2023, 15:49
„Vedeți că până și greva are ceva avantaje”. Klaus Iohannis, glume cu elevii în timp ce profesorii sunt în stradă

În plină grevă națională, Klaus Iohannis face glume pe seama acestui subiect. Președintele, care a mers azi într-o vizită oficială la Sibiu, nu părea deloc afectat de ce se întâmplă în Educație și chiar are glume pregătit în acest sens. Oficialul a ținut să spună câte ceva despre nemulțumirile de moment ale cadrelor didactice.

Iohannis se amuză pe seama grevei

Klaus Iohannis a mers astăzi la Sibiu, orașul natal, unde a avut o întâlnire cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Cei doi au avut întâlniri de ultimă oră cu reprezentanţii oficialităţilor locale, dar şi cu comunitatea germană din zonă. În acest context, au apărut și glumele cu referire la greva națională a reprezentanților Educației.

Când a ajuns, mai mulți elevi l-au așteptat, însoțiți chiar de soția lui, Carmen Iohanis. Aceștia au vrut să imortalizeze un asemenea moment important și au făcut fotografii cu șeful de stat, care a văzut vizita lui ca un avantaj al grevei. Dacă nu se întrerupeau cursurile, poate copiii nu mai aveau șansa să-l cunoască, afirmație ce a fost interpretata mai mult ca o aroganță.

„Facem o poză?… Stați așa să nu fiți în spate…. Vă doresc o zi frumoasă! Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a spus Klaus Iohannis elevilor.

Ce face Carmen Iohannis pe timp de grevă

Carmen Iohannis se numără printre cei 28 profesori de la ”Gheorghe Lazăr” care nu au semnat pentru grevă și continuă să meargă la cursuri. Soția lui Iohannis a ieșit astăzi  cu elevii în fața Colegiului Brukenthal, pentru a-i întâmpina pe cei doi președinți și pentru a face o poză cu ei.

Întrebată cum comentează ce se întâmplă în acest moment în România și ce crede despre protestele colegilor săi, aceasta a refuzat să facă declarații despre acest subiect. Soția președintelui a declarat că a venit să se bucure de prezența oficialilor, nu să discute evenimente politice.

”Nu am venit aici să discutăm evenimente politice, suntem aici, alături de copii să ne întâlnim cu cei doi președinți, să ne bucurăm de prezența lor”, a declarat Carmen Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe