EXCLUSIV

Vasile Muraru nu s-a putut bucura pe deplin de împlinirea a 65 de ani. A doua doză de vaccin contra COVID-ului l-a pus la pat chiar de ziua sa. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 18.11.2021, 19:24
Vasile Muraru nu s-a putut bucura pe deplin de împlinirea a 65 de ani. A doua doză de vaccin contra COVID-ului l-a pus la pat chiar de ziua sa. EXCLUSIV

Vasile Muraru, unul dintre cei mai îndrăgiți actori de revistă din ultimii 40 de ani, a împlinit la jumătatea lunii noiembrie 65 de ani. Actualul director general al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din București, nu prea a avut însă cum să se bucure de sărbătoarea proprie. Și asta fiindcă a avut de îndurat efectele celei de a doua doze de vaccinare contra COVID-ului.

Nu m-am așteptat la chestia asta, că dacă știam poate mai așteptam. Dar cert e că vreo două sau trei zile am zăcut. Temperatură, frisoane, amețeli, dureri musculare, ce mai, tot tacâmul. În loc să petrec, am zăcut! Dar ce să faci, atunci când e neapărată nevoie să faci un lucru? Treci și prin foc, și prin apă!, a declarat Muraru pentru impact.ro.

Cabina Stelei Popescu, la dispoziția vizitatorilor

Fostul elev de la clasa lui Dem Rădulescu ”Bibanul”, obișnuit să aducă zâmbete pe fețele tuturora de multă vreme, în ciuda fizicului său inconfundabil, spune că va aștepta de acum și acea perioadă în care se va putea distra, luându-și astfel o binemeritată revanșă.

Acum nu prea e timp de distracție. Săptămâna viitoare avem marcarea unui moment special, patru ani de la plecarea dintre noi a Stelei Popescu și trebuie să fim pregătiți. Bucureștenii care doresc să vină să vadă cabina fostei noastre mari actrițe, sunt așteptați.

Noi am pus-o la punct, inclusiv cu lucruri din garderoba sa impresionantă, la câte roluri a interpretat pe scena acestui teatru. Doar timpurile astea să ne ajute, căci cu pandemia asta nu mai știi ce e permis și ce nu este!, adaugă Muraru.

Se simte un privilegat al sorții

”Nasotea”, cum îl porecliseră mulți dintre colegii săi din cauza nasului ce a i-a evidențiat dintotdeauna nu doar fizionomia feței, ci fizicul în general, spune că nu are ce regreta din viața sa. A fost dintotdeauna, crede el, un preferat al sorții, chiar dacă a căzut la primul examen de admitere la Facultatea de Teatru.

Vasile Muraru, un actor fără egal printre cei cu o fizionomie aparte, și nu numai
Vasile Muraru, un actor fără egal printre cei cu o fizionomie aparte, și nu numai

A doua oară a fost însă cu noroc și a încăput pe mâna lui Dem Rădulescu, care l-a cerut în mod special colegilor care făceau la data respectivă parte din comisia de examinare.

Mai mult, pregătirea pentru admitere a făcut-o în orașul Piatra Neamț, zonă din care este orginar, cu un profesor recomandat de un alt mare actor, dispărut și el prematur, Dinu Manolache, tot nemțean și el de fel. Iar parteneriatul cu Nae Lăzărescu, un alt actor de comedie impunător, l-a impus definitiv atenției marelui public.

Se consideră timid

Și azi, la 65 de ani, nu-i este rușine să-și amintească că pe vremuri roșea ca o fată mare atunci când întâlnea o fată pe placul său.

Ce să fac? Asta a fost una dintre calitățile mele. Timiditatea, pe care am încercat s-o țin în frâu cum am putut. Uneori mi-a ieșit, alteori nu. Însă știți ce mi-a ieșit cel mai tare? Rolurile de polițist. Aici cred că i-am făcut concurență serioasă colegului Garcea!

Se amuză în felul său inconfundabilul Vasile Muraru. Care mai anunță că luna viitoare, la Galele Savoy, publicul își va putea reaminti de marii dispăruți Stela Popescu, Cristina Stamate și Nae Lăzărescu.

Urmăriți Impact.ro și pe