SPECIAL

Vasile Droj, românul a cărui formulă a depășit-o pe cea a celebrului Einstein. Recunoscut mondial ca părinte al Universologiei, e ilustru necunoscut la noi în țară

Dan Mlădinoiu 05.12.2022, 15:21
Vasile Droj, românul a cărui formulă a depășit-o pe cea a celebrului Einstein. Recunoscut  mondial ca părinte al Universologiei, e ilustru necunoscut la noi în țară

Vasile Droj este un strălucit om de știință, un savant cu idei revoluționare, binecunoscut lumii științifice internaționale, dar puțin sau chiar deloc cunoscut românilor, deși le este conațional. S-a născut în anul 1850 în județul Sălaj. A părăsit România în 1988, pentru a se stabili la Roma. Vasile Droj este românul a cărui formulă a depășit-o pe cea a celebrului Einstein.

Vasile Droj a uimit lumea calculelor exacte

După cum este știut, regina tuturor constantelor fizice universale, ce nu permite niciunui fenomen din Univers să-i depășească limitele de fier, este viteza luminii. Totuși, cercetătorul nostru a descoperit și lansat formula prin care aceasta poate fi depășită. Pesemne că Albert Einstein se va fi răsucit în mormânt, atunci când, pe la începutul anilor ’80, omul de știință român Vasile Droj uimea lumea calculelor exacte, publicând fructul ecuațiilor sale matematice relative la viteza luminii,transformând formula energiei E=mc2 în E=mc24.

Deja în anul 1984, Vasile Droj a avut revelația, ideea pornită dintr-o extraordinară și unică până azi, intuiție. În tenacitatea sa de fiu al Estului,după laborioase si asidue studii a ajuns la rezultate cel puțin surprinzătoare. Numai că situația politică din România acelor timpuri l-a constrâns să plece din țară, luând drumul vestului, Italia. Într-un fragment dintr-o expunere din acea vreme, Droj afirma:

Universul extins la miliarde de ani-lumină în toate direcțiile sale nu poate fi subiectul unei „viteze de  melc” precum cea a luminii,căreia i-ar trebui miliarde de ani spre a transmite o simplă informație dintr-o parte în alta a unui infinit al materiei. Principiul integrității și al funcționării normale al oricărui agregat sau organism, fie acesta chiar și Universul, cer cu siguranță viteze superioare celei cunoscute pentru a putea comunica în timp real conexiunile integrative ale supraviețuirii sale”.

Vasile Droj, românul a cărui formulă a depășit-o pe cea a celebrului Einstein. Recunoscut  mondial ca părinte al Universologiei, e ilustru necunoscut la noi în țară
Formula cercetătorului Vasile Droj a depășit-o pe cea a celebrului Einstein. Sursa foto: Facebook / Vasile Droj

Noutatea descoperită față de cea a lui Einstein

Marea creativitate a renumitului Albert Einstein, după părerea lui Vasile Droj, se oprea la primele scări ale porții Universului și deci,în pragul celui de-al doilea Cosmos „c2”, după cum evidențiază însăși formula sa. Cercetătorul român demonstra, în schimb, după luni de calcule matematice încrucișate, existența a 24 de Cosmosuri care, în expansiune progresivă, constrâng lumina la o viteză exponențială.

Savantul român considera Universul o „colosală sferă” ale cărui componente sunt organizate și structurate pe baza vitezei lor și a trecerii de la un cosmos la altul. Într-un mod similar cu ceea ce se întâmplă la trecerea dintr-o viteză în alta la un autovehicul.

Astrofizicianul a ajuns astfel la un rezultat reieșit din calcul ce duce viteza actuală cunoscută a luminii (299792,458 km/s) multiplicată la a 24-a putere, la un produs cunoscut concludent: 27777777777……un număr colosal cu 163 zecimale și imposibil de transcris. Această valoare incomensurabilă este expresia unui raport de 25/9 demonstrând că viteza electricității normale din casele noastre este doar un minuscul aspect din realitatea impresionantă,pe care însă anticii au intuit-o prin „Armonia sferelor”.

Trebuie reținut faptul că studiile lui Vasile Droj sunt bine articulate și pline de cifre, neputând fiind îndeajuns demonstrate sau explicate într-o simplă prezentare publicistică. Ceea ce trezește interesul, în urma rezultatelor făcute publice de către CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară) din Geneva asupra posibilităților neutrinului de a depăși lumina,este spiritul adevărului.

În cele mai serioase și cunoscute reviste ale lumii științifice

Cercetarea plină de pasiune a lui Droj, pleiada de intuiții avute cu mulți ani în urmă, atunci când doar gândul de a înfrânge teoriile deja consolidate și de neatins, fie chiar de către Einstein, omul ce a deschis poarta incredibilă a drumului astrofizicii, înseamnă că trebuie „dat Cezarului ce e al Cezarului”.

Se cunoaște cât de greu este să fie convinsă Comunitatea Științifică internațională. Noile voci, mai ales dacă sunt izolate, creează mereu descumpănire și deranjează vechii piloni ai instituțiilor organizate. Încă din anii ’80, Vasile Droj își depuse studiile la Asociația Oamenilor de Știință din București și la Consiliul Național de Știință și Tehnologie, intervenind între timp la numeroase conferințe științifice naționale și internaționale.

A luat contact cu cel mai serioase și cunoscute reviste ale lumii științifice ,între care „Nature”, „Canadian Journal of Astronomy”, „Astrophysical Journal”, „Science et vie”, „La Recherche”, „Canadian Journal of Physics” etc. Dintre cele enumerate, ultimele două ,împreună cu „Nature” s-au oferit să publice studiul său, însă guvernul totalitar din România comunistă l-au împiedicat să o facă. Nu doar atât. Savantul își depusese descoperirea la Oficiul de Brevete și Mărci din țară, iar odată ajuns în Italia, și la SIAE, în anul 1990.

Recunoscut afară, împiedicat în România

În 2007, Agenția de presă APCOM a publicat articolele sale despre „codul de bare al Universului” și despre „viteza luminii”. Revenit în țara natală, o singură publicație i-a dedicat câteva pagini centrale, iar  Vasile Droj explica entuziast.

„Misterul ce se află în acest imens mecanism universal dezvăluit doar pe jumătate de către cuceririle științifice oficiale, se deschide doar scrutând dincolo de limitele aceleeași științe și deci într-un teritoriu pe jumătate științific, aproape metafizic”.

Sunt acele adevăruri incredibile, ascunse în negura timpului, ce au prins formă în demonstrația că E=mc2 este doar prima treaptă dintr-o scară impresionantă: c2-c3-c4-c5-……..-c24 și care lasă să se întrevadă edificiul ascuns al Universului.

O latură religioasă prezentată la Vatican

Despre același Vasile Droj se pot spune și alte aspecte. Astfel, în anii ’90 el s-a prezentat la Vatican cu o serie de propuneri ce ar fi putut ajuta creștinismul de a depăși criza de valori pe care o traversa. Încă din 1978, Karol Jozef Wojtyla, fostul Papă Ioan Paul al II-lea, începuse să revoluționeze religia creștină în întreaga lume. Propunerile misteriosului cercetător au fost notate de secretarii papali și introduse în programul ce ar fi trebuit urmat de către suveranul pontif în anii mandatului său. Așadar, o parte dintre reformele papale sunt rodul ideilor recomandate de român.

Trebuie adăugat că Vasile Droj a pus fundamentele unui nou domeniu științific, Universologia, fiind considerat părintele acesteia. A scris numeroase articole în care prezenta relația strânsă dintre multe realizări ale antichității și buna cunoaștere a elementelor acestei științe, atrăgând astfel atenția asupra înaltului nivel de informații dovedite în acele timpuri, cunoștințe pe care la un moment dat umanitatea le-a pierdut,fiind redescoperite rând pe rând,în ultimele secole. Unele dintre articolele sale privitoare la Universologie sunt legate și de istorie, clădiri construite după termeni geometrici, celebre opere de artă etc.

Urmăriți Impact.ro și pe