Vaccinarea nu va fi obligatorie la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Ce vor fi obligați să prezinte spectatorii la intrarea în țară

Stan Filon 30.09.2022, 07:59
Vaccinarea nu va fi obligatorie la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Ce vor fi obligați să prezinte spectatorii la intrarea în țară

Acum s-a aflat că vaccinarea nu va fi obligatorie la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Turneul va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar cei care vor participa trebuie să știe că vor fi obligați să arate la intrarea în țară dovada unui test negativ care să confirme faptul că nu sunt bolnavi de coronavirus, au anunţat, joi, guvernul de la Doha şi Comitetul Suprem de Organizare.

Vaccinarea nu va fi obligatorie la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

Așadar, chiar dacă pandemia de coronavirus pare că bate în retragere, iar restricțiile au fost ridicate aproape peste tot în lume, iată că cei care vor să participe la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar trebuie să prezinte la intrarea în țară un test negativ. Vestea bună este că nu se mai cere certificatul verde și nici nu se mai stă în carantină, dar în mijloacele de transport în comun masca a rămas obligatorie.

„Persoanele care sosesc în Qatar nu sunt obligate să stea în carantină, indiferent de statutul lor de vaccinare sau de ţara de origine. La ghişeul de check-in al aeroportului de plecare, orice vizitator în vârstă de şase ani şi peste trebuie, totuşi, să prezinte un rezultat negativ cu mai puţin de 48 de ore înainte de ora de plecare pentru un test PCR şi cu mai puţin de 24 de ore pentru un test antigen.

Vaccinarea nu va fi obligatorie la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar
Vaccinarea nu va fi obligatorie la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

Ce se întâmplă cu cei testați pozitiv

Nu va fi necesar să se efectueze un nou test la sosire. Purtarea măştii va fi obligatorie pentru toţi cei aflaţi în transportul public şi în unităţile sanitare. Oricine va fi testat pozitiv în timpul turneului va fi obligat să se autoizoleze timp de 5 zile şi apoi să poarte o mască timp de 5 zile. Vizitatorii cu vârsta peste 18 ani vor trebui, de asemenea, să descarce aplicaţia de urmărire Ehteraz, care este necesară pentru a intra în spaţii publice închise. Informaţii suplimentare despre utilizarea aplicaţiei Ehteraz în timpul turneului, în special pe stadioane, vor fi comunicate în timp util”, au declarat organizatorii pentru AFP.

Turiștii care vor participa la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar trebuie să știe că asistenţa medicală de urgenţă va fi oferită gratuit în spitalele publice pentru deţinătorii cardului Hayya, care acţionează ca o viză pentru Qatar, dar cu ajutorul căruia turiștii vor avea acces pe stadioane.

Toate spitalele private şi publice, centrele medicale, clinicile şi farmaciile din ţară vor fi deschise turiștilor care vor avea nevoie deasistență medicală.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...