USR vrea să atace bugetul pe 2022 la Curtea Constituțională pe motiv că primarii USR nu au primit alocări

Gabriela del Pupo 22.12.2021, 14:32
USR vrea să atace bugetul pe 2022 la Curtea Constituțională pe motiv că primarii USR nu au primit alocări

Dan Barna a transmis că USR vrea să atace bugetul pe anul 2022 la Curtea Constituțională pentru că Unitățile Administrativ Teritoriale care au o conducere USR nu ar fi primit alocări în actuala formă a bugetului de stat. Barna spune că amendamentele USR la buget au fost respinse pe bandă rulantă. Nu este prima nemulțumire a USR pe tema alocărilor, parlamentarii formațiunii politice afirmând că multe din proiectele prinse în buget sunt nesustenabile din punct de vedere financiar.

“Este o discriminare”

Dan Barna acuză partidele din Coaliția de Guvernare că au facut alocările de fonduri pe criterii politicice și localitățile sau sectoarele conduse de membrii USR-PLUS nu primesc fondurile necesare. De altfel ultimele măsuri adoptate de Guvern în fosta Coaliție din care făcea parte și USR-PLUS au fost aspru criticate de aceștia care îl acuzau pe Florin Cîțu, premierul de atunci, că plătește primarii PNL pentru a-și asigura victoria în campania internă PNL.

„Este o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în bugetul pentru anul viitor. Purtăm acest discuţii şi sperăm să ajungem la o soluţie. Nu respingem nici perspectiva de a ataca la CCR, pe acest criteriu”, a spus deputatul USR, conform Digi24.ro

Proiectul de ordonanta referitor la rectificarea bugetara. Ce ministere primesc bani
Proiectul de ordonanta referitor la rectificarea bugetara a fost publicat

Barna acuză că s-au mutat alocări de la o primărie la alta

O metodă prin care s-ar fi putut realiza această “discriminare” pe care o acuză vice-președintele partidului este relocarea de fonduri de la o primărie la alta, prin modificarea formulei prin care se calculează alocarea de sume către primării.

„Avem o modificare a formulei, de la 1150 de lei pe cap de locuitor, aşa cum era anul trecut în buget, la 1500 de lei în propunerea de buget, care debalansează și mută o sută și ceva de milioane de la Sectorul 1 la Sectorul 3, al lui Robert Negoiţă. (…) Sper să găsim o soluție astfel încât fiecare locuitor al României să aibă beneficiul bugetului, atât cât este în momentul de față”, a spus Barna.

Atât Coaliția cât și Camerele reunite se întâlnesc în ședințe azi, iar liderii PSD, PNL și UDMR au anunțat că bugetul ar putea fi finalizat până la final de an. Și în coaliție bugetul naște tensiuni, Florin CÎțu nefiind de acord ca testarea angajaților din domeniile esențiale să fie făcută din banii statului, dacă legea care impune certificatul va trece de votul parlamentului.

 

Urmăriți Impact.ro și pe