USR acuză: cum a falsificat Guvernul cifrele pe 2018

Ciprian Ioana 01.04.2019, 09:10
USR acuză: cum a falsificat Guvernul cifrele pe 2018

Guvernul a reușit să se încadreze în 2018 în ținta de deficit de 3%, așa cum cer oficialii de la Bruxelles. Dar a reușit să o facă prin falsificarea unor cifre, acuză USR.

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat, pe pagina sa de Facebook, o analiză care arată că Guvernul a făcut eforturi mari să se încadreze în ținta de deficit.

Numai că s-a folosit de banii companiilor, mai exact de sumele pe care ar fi trebuit să le returneze ca TVA.

Guvernul a amânat rambursările de TVA

Deputatul USR arată că, în ultimele luni ale anului, devenea tot mai clar că statul român nu mai face față cheltuielilor. Ținta de deficit de 3% era ca și depășită în ochii multora.

Glonțul încălcării țintei de deficit ne-a trecut pe la ureche. Faptul că avem un guvern în așa hal de iresponsabil încât să caute mai degrabă să falsifice cifre decât să rezolve probleme este grav. Faptul că același guvern caută să falsifice cifre sabotând economia și blocând rambursările de TVA este și mai grav.

Claudiu Năsui, deputat USR

În opinia alesului, acela a fost momentul când statul a intrat în modul de avarie și a început să amâne toate plățile pe care le mai putea amâna. Printre aceste plăți s-au aflat și rambursările de TVA, adică bani care nici măcar nu erau ai statului.

Guvernul nu doar că a falsificat datele privind deficitul cu bună știință, dar a și sabotat economia prin a reține banii întreprinderilor românești, spune Claudiu Năsui.

Cum a falsificat guvernul cifra deficitul pentru anul 2018?În ultimele luni ale anului devenea tot mai clar că statul…

Publicată de Claudiu Nasui pe Luni, 1 aprilie 2019


Anul 2018 s-a încheiat cu un deficit de 27,3 miliarde de lei, respectiv 2,88% din PIB, sub ţinta stabilită de 2,97% din PIB, potrivit datelor prezentate de Ministerul Finanțelor în luna ianuarie.

Cheltuielile de personal au fost, spre exemplu, cu 23,7% mai mari faţă de anul 2017. Această creștere a fost determinată de majorările salariale din sectorul public.

De asemenea, cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 9,8% faţă anul precedent.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe